Poljska osvojila odbojkašku Ligu nacija

Poljska odbojkaška reprezentacija je u finalu Lige nacija pobijedila SAD, 3:1 u setovima, dok je Japan u borbi za treće mjesto bio bolji od Italije u pet setova.

Poljski odbojkaši do sada su osvojili dvije bronzane medalje u Ligi nacija, a ovo im je bilo prvo finale i prvo zlato (EPA)

Odbojkaši Poljske, predvođeni selektorom i bivšim proslavljenim igračem Nikolom Grbićem, osvojili su ovogodišnje izdanje Lige nacija. Na domaćem terenu, u finalnoj utakmici odigranoj u Gdanjsku, pobijedili su reprezentaciju Sjedinjenih Američkih Država sa 3:1 u setovima.

Nakon neizvjesna uvodna dva seta, Poljaci su preuzeli kontrolu igre i na oduševljenje domaćih navijača slavili u četiri seta.

Treće mjesto za Japan

Poljaci su po prvi put osvojili Ligu nacija nakon što su dva puta bili treći, 2019. i 2022. godine. Amerikanci su treći put poraženi u finalu, baš kao i prošle godine kada su bolji od njih bili Francuzi.

U borbi za bronzanu medalju japanski odbojkaši su u dramatičnom dvoboju savladali Italiju u pet setova. Italijani su drugi put u nizu u Ligi nacija završili kao četvrti, dok je Japan došao do prve medalje, javlja Hina.

Izvor: Agencije