Ruska nogometna reprezentacija i klubovi ostaju pod suspenzijom

FIFA i UEFA suspendirali su ruske ekipe, kao i nacionalne sastave, iz svih međunarodnih takmičenja u februaru prošle godine čim je počela ruska agresija na Ukrajinu.

Ruski nogometni savez imao je pravo žalbe se na suspenziju do 13. januara ove godine, ali je sportski sud žalbu primio tek 10. februara (EPA)

Odluka o suspenziji ruske nogometne reprezentacije, ali i klubova iz međunarodnih takmičenja i dalje je na snazi, službeno je objavio sportski sud u švicarskom gradu Lausanne.

Međunarodna nogometna organizacija (FIFA), baš kao i Evropska nogometna organizacija (UEFA), suspendirali su ruske ekipe, kao i nacionalne sastave, u februaru prošle godine čim je počela ruska agresija na Ukrajinu. Odluku o suspenziji potvrdio je potom i Međunarodni sportski sud, koji je odbio rusku žalbu na tu odluku.

Imali pravo žalbe, pa zakasnili sa slanjem

Njemačka novinska agencija dpa navodi kako je Ruski nogometni savez imao pravo žalbe se na suspenziju do 13. januara ove godine, ali je sportski sud žalbu primio tek 10. februara.

Sud je svoju odluku o nastavku suspenzije donio 20. februara, a službeno je obznanio dan uoči godišnjice početka ruske invazije. Time su sve spomenute suspenzije postale i pravomoćne, prenosi Hina.

Izvor: Agencije