Nakon Jordana i Jamesa, i Woods postao milijarder

Woodsova neto imovina procjenjuje se na najmanje milijardu dolara, na temelju njegove životne zarade, što ga čini jednim od samo tri poznata milijardera u svijetu sporta.

Uprkos povredama, skandalima i neuspjesima nakon kojih je ipak uslijedio trijumf, 46-godišnji Woods zadržao je svoju nadmoć (EPA)

Američki golfer Tiger Woods postao je treći sportaš koji ima imovinu procijenjenu na najmanje milijardu dolara, objavio je Forbes.

Unatoč ozljedama, skandalima i neuspjesima nakon kojih je ipak uslijedio trijumf, 46-godišnji Woods zadržao je svoju nadmoć kao jedan od sportaša s najvećom zaradom, zaradivši najmanje 1,7 milijardi dolara plaće, potpora i drugih prihoda tijekom svoje 27-godišnje karijere – više nego bilo tko drugi koje je Forbes pratio.

Sada se Woodsova neto imovina procjenjuje na najmanje milijardu dolara, na temelju njegove životne zarade, što ga čini jednim od samo tri poznata milijardera sportaša.

Prije njega to je uspjelo NBA košarkašima – LeBronu Jamesu, koji je svoju slavu i bogatstvo iskoristio preuzimanjem vlasničkih udjela u brojnim tvrtkama, i Michaelu Jordanu, koji je postigao deset znamenki nakon što se umirovio, zahvaljujući ulaganju u ekipu Charlotte Hornets.

Odbio unosnu ponudu

Woods je također uspio stići do ove brojke iako je navodno odbio unosnu ponudu da se pridruži LIV golf seriji.

Greg Norman, direktor novoformirane golf serije koja je nastala uz financijsku potporu Saudijske Arabije i koja se natječe s PGA-om, kazao je prije nekog vremena za The Washington Post da je Woodsu ponuđen visok deveteroznamenkasti broj za igranje u LIV seriji, ali je 46-godišnji Amerikanac tu ponudu odbio.

Forbes je na svojoj web stranici napisao da Woodsove novčane nagrade predstavljaju manje od deset posto imovine, a većinu svog bogatstva stekao je sponzorskim ugovorima i ulaganjima u druga područja.

Woods je do 2012. deset godina zaredom bio na poziciji sportaša koji najviše zarađuje, a među najplaćenijim sportašima ostao je i nakon nekoliko skandala i prometnih nesreća.

Izvor: Agencije