Navijači Hajduka napali policiju koja je uzvratila vatrenim oružjem

Navijači su samoinicijativno stali na autocesti A1 kod odmorišta Desinec i blokirali sve trake autoceste koja iz Zagreba vodi u smjeru Karlovca, nakon čega je reagirala policija.

Do incidenta je došlo nakon utakmice Dinamo - Hajduk u Zagrebu (Pixsell)

Navijači Hajduka napali su policajce koji su ih organizirano pratili s utakmice protiv Dinama u Zagrebu na autocesti A1 kod odmorišta Desinec u subotu uvečer, objavila je Hina. Prema agenciji, policija je, odbijajući napad, uzvratila vatrenim oružjem pri čemu su ranjena dvojica napadača. Istovremeno, u napadu je povrijeđeno desetak policajaca.

Tokom organizirane pratnje približno 1.600 navijača Hajduka koji su se u autobusima, kombi vozilima i privatnim automobilima vraćali sa utakmice, samoinicijativno su stali na autocesti A1 kod odmorišta Desinec i tako blokirali sve trake autoceste u smjeru Karlovca, objavila je Policijska uprava zagrebačka (PUZ).

“Potom je, oglušivši se na njihova upozorenja i naredbe, nekoliko stotina njih napalo tjelesnom snagom i predmetima pogodnim za nanošenje ozljeda, policijske službenike iz više policijskih uprava koji su ih pratili”, navode iz zagrebačke policije.

Svi van životne opasnosti

Dalje se ističe kako su policijski službenici, radi odbijanja napada na sebe, prema više osoba koristili sredstva prisile, uključujući i vatreno oružje, nakon čega je praćena kolona ponovo stavljena pod kontrolu.

“U tijeku je identifikacija i privođenje osumnjičenika za kaznena djela i prekršaje. Do sada je utvrđeno da je došlo do ranjavanja, najvjerojatnije od vatrenog oružja, dvije osobe koje su neposredno sudjelovale u napadu na policijske službenike te je ozlijeđeno 10-tak policajaca”, saopćila je policija.

Svi povrijeđeni su van životne opasnosti, prenijela je Hina.

Izvor: Agencije