Iako je ‘preskočio’ američku turneju, Đoković i dalje prvi

Poljakinja Iga Swiatek u ponedjeljak je službeno postala nova najbolja teniserka svijeta, dan nakon pobjede na turniru u Miamiju.

Đoković je počeo 364. sedmicu na vrhu ATP liste, usprkos tome što ne igra (EPA)

Iako ne nastupa na turnirima, Novak Đoković je zadržao poziciju ​​prvog igrača svijeta s razlikom od samo 10 bodova ispred drugoplasiranog Danila Medvjedeva, koji će biti odsutan s terena do dva mjeseca zbog ozljede.

Rafaelu Nadalu, koji je također ozlijeđen, treće mjesto „oteo“ je Nijemac Alexander Zverev, javlja Hina, dok je na petom mjestu grčki tenisač Stefanos Tsitsipas.

Đokoviću je to 364. sedmica na vrhu ATP liste, usprkos tome što je zbog izbjegavanja cijepljenja protiv COVID-a 19 „preskočio“ i američku turneju.

Veliki pad na listi zabilježio je Švicarac Roger Federer, koji je pao za 18 mjesta i trenutno je 44. na svijetu.

Swiatek postala prva Poljakinja na vrhu

Poljakinja Iga Swiatek u ponedjeljak je službeno postala nova najbolja tenisačica svijeta, dan nakon pobjede u Miamiju.

Nakon neočekivanog umirovljenja Australke Ashleigh Barty, Swiatek je na Floridi morala proći samo treće kolo kako bi postala nova „kraljica“ WTA Toura. No, 20-godišnja Poljakinja je suvereno osvojila turnir, spojivši pobjede na WTA 1000 turnirima u Indian Wellsu i Miamiju.

Ona je prva tenisačica u historiji koja je na početku sezone osvojila prva tri WTA turnira u seriji 1000, te ujedno i prva Poljakinja na vrhu svjetske liste.

Druga je Čehinja Barbora Krejčíkova, treća Španjolka Paula Badosa, a prvih pet pozicija na svijetu zaokružuju Grkinja Maria Sakkari i Aryna Sabalenka iz Bjelorusije.

Izvor: Agencije