Igra li Modrić protiv Maroka posljednji put za Hrvatsku?

Luka Modrić je nogometni veteran, ima 37 godina i 161 utakmicu za hrvatsku reprezentaciju, a već dugo se nagađa o tome namjerava li predvoditi i dalje trostruke polufinaliste svjetskih prvenstava.

Prema Dalićevim riječima, Modrić će sam donijeti odluku o tome hoće li u 'reprezentativnu mirovinu' (EPA)

Kapiten hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić teško je prihvatio poraz svoje ekipe od Argentine u polufinalu Svjetskog prvenstva, potvrdio je selektor Zlatko Dalić, no mnogo veća mu je nepoznanica – hoće li najbolji hrvatski igrač u subotu protiv Maroka igrati posljednju utakmicu u nacionalnom dresu.

Modrić je nogometni veteran, ima 37 godina i 161 utakmicu za hrvatsku reprezentaciju, a već dugo se nagađa o tome namjerava li predvoditi i dalje trostruke polufinaliste svjetskih prvenstava.

Kad ga je Dalić izveo iz igre pred kraj polufinalne utakmice, dobio je zaslužene ovacije i hrvatskih i argentinskih navijača, a posebno je ostao zapažen trenutak da je zagrlio svakog od svojih saigrača dok je izlazio s terena.

(EPA)

Dalić priznaje kako bi volio da sadašnja hrvatska reprezentacija, s Modrićem na čelu, ostane na okupu do Evropskog prvenstva 2024. godine.

„Imamo pred sobom finalni turnir Lige nacija i izvrsnu generaciju koja je došla do dva polufinala [svjetskih prvenstava]“, napomenuo je Dalić.

Karijeru želi okončati u Realu

Prema njegovim riječima, Modrić će sam donijeti odluku o tome hoće li u „reprezentativnu mirovinu“. Ipak, smatra, da bi „sigurno nedostajao cijelom [nogometnom] svijetu ako se povuče iz reprezentacije“ te izrazio nadu da se neće odlučiti na takav korak.

„Luka Modrić je pokazao da nije samo veliki igrač – on je veliki profesionalac, veliki sportaš”, rekao je Dalić.

Kad je klupska karijera u pitanju, Modrić je na početku turnira u Kataru najavio kako bi želio produžiti svoj boravak u Real Madridu za još jednu sezonu. Trenutni ugovor mu ističe na ljeto zbog klupske politike da se produženja ugovora stariji od 30 daju na godinu dana.

„Želim se umiroviti u Madridu. Rekao sam to više puta […] Ne možete ništa reći sa sigurnošću, ali to je moja ideja i moj san“, poručio je Modrić.

Izvor: Al Jazeera i agencije