Ukupno 10.000 testova na korona virus na uvodnim utrkama F1

Na tribine Red Bull Ringa moći će ući samo 3.000 ljudi, a svi će morati proći test na korona virus koji ne smije biti stariji od četiri dana (EPA)

Ako se sljedećih sedmica epidemiološka situacija u Austriji dramatično ne pogorša, na uvodnim utrkama Svjetskog prvenstva Formule 1, koje će biti održane 5. i 12. jula na stazi Red Bull Ring u Spielbergu, obavit će se ukupno 10.000 testova na korona virus.

Prema pisanju austrijske novinske agencije APA, uzorci će se uzimati dva puta dnevno, a analizirat će ih laboratorij u Ebersbergu u Njemačkoj, koji će biti otvoren 24 sata dnevno

Rezultati će biti dostupni 16 do 24 sata nakon testova, prenosi Hina.

Zeleno svjetlo

Istodobno će na tribine moći ući samo 3.000 ljudi, a svi će morati proći test na korona virus koji ne smije biti stariji od četiri dana.

Organizatori su dobili zeleno svjetlo za održavanje takmičenja jer su vladi predstavili cjelovit i profesionalan nacrt mjera protiv širenja bolesti COVID-19.

Prema modificiranom rasporedu, koji još nije službeno potvrđen, nakon dvije utrke u Austriji, dva bi takmičenja u drugoj polovici jula trebala biti održana i u Velikoj Britaniji na stazi u Silverstoneu, a potom bi se 2. augusta vozači borili za bodove na Velikoj nagradi Mađarske na Hungaroringu.

Izvor: Agencije