FIFA: Otkazana dodjela nagrada za najbolje u 2020. godini

Zbog globalne pandemije korona virusa odgođena su ili potpuno prekinuta mnoga takmičenja širom svijeta (EPA)

Svjetska fudbalska federacija (FIFA) otkazala je dodjelu nagrada za najbolje pojedince u muškoj i ženskoj konkurenciji u 2020. godini, prenosi Anadolija.

Iz FIFA-e su kazali da procjenjuju nekoliko drugih alternativnih mogućnosti, kako bi ipak nagradili najbolje pojedince.

FIFA je odlučila, nakon medijskih spekulacija u vezi s dodjelom nagrada, izdati saopštenje u kojem naglašava da je svečana ceremonija dodjele nagrada, koja je trebala biti održana u Milanu 21. septembra, otkazana.

Zbog globalne pandemije novog korona virusa odgođena su ili potpuno prekinuta mnoga takmičenja širom svijeta, zbog čega je FIFA odlučila otkazati godišnji slavljenički događaj.

Proglašena globalna pandemija

“Dodjela FIFA-inih fudbalskih nagrada najboljima, koja je prvobitno bila zakazana za 21. septembar u Milanu, neće se održati i FIFA razmatra nekoliko alternativa”, ističe se u saopštenju.

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) 11. marta je zbog širenja korona virusa proglasila “globalnu pandemiju”.

Također, WHO je uz Evropu novim epicentrom pandemije korona virusa, koji se prvi put pojavio krajem prošle godine u kineskom gradu Wuhanu, proglasio i Sjedinjene Američke Države.

Od COVID-19 u svijetu je umrlo više od 297.200 ljudi, a potvrđeno oko 4.345.000 slučajeva zaraze koronavirusom u više od 185 zemalja, govore podaci američkog Univerziteta “Johns Hopkins”. Do sada se oporavilo više od 1.545.000 ljudi.

Izvor: Agencije