Otkazan i teniski turnir u Wimbledonu

Ovo je prvi put od Drugog svjetskog rata da je londonski turnir, koji se igra u junu i julu, otkazan zbog više sile (EPA)
Ovo je prvi put od Drugog svjetskog rata da je londonski turnir, koji se igra u junu i julu, otkazan zbog više sile (EPA)

Teniski Grand Slam turnir Wimbledon još je jedna u nizu sportskih manifestacija koje su otkazane zbog pandemije korona virusa, objavili su organizatori.

To je prvi put od Drugog svjetskog rata da je londonski turnir na travnatoj podlozi, koji se igra u juni i julu, otkazan.

Sljedeće, 134. izdanje Wimbledona igrat će se od 28. juna do 11. jula 2021, prenosi Hina.

Od početka širenja korona virusa, koji je u svijetu izazvao više od 44.000 smrtnih slučajeva, mnogi sportski događaji otkazani su ili odgođeni.

Odgođeno mnogo takmičenja

Međunarodni olimpijski komitet i japanski premijer Shinzo Abe odgodili su Olimpijske igre u Tokiju za 2021.

Odgođeni su i Afričko prvenstvo u nogometu, te Copa America, koja se trebala igrati od 12. juna do 12. jula u Kolumbiji i Argentini.

Evropsko prvenstvo u nogometu pomjereno je na 2021.

Do daljnjeg su odgođene i utakmice u nogometnoj Ligi prvaka i Ligi Evrope.

Izvor: Agencije


Povezane

Nogometni stadioni širom Italije su prazni od proteklog vikenda, ali vlasti su sada potpuno zabranile utakmice Serije A skoro cijeli mjesec. Riječ je o jednoj od mjera kojom se uvodi ograničenje kretanja za svih 60 miliona građana, u nastojanju da se suzbije najsmrtonosnija epidemija korona virusa izvan Kine.

Više iz rubrike SPORT
POPULARNO