Liga prvaka: Atalanta i RB Leipzig zakoračili prema četvrtfinalu

Josip Iličić bio je strijelac drugog pogotka za Atalantu u pobjedi nad Valencijom (Reuters)

U srijedu navačer odigrane su još dvije utakmice osmine finala Lige prvaka, u kojima su nastupila i dva debitanta u ovom rangu takmičenja – italijanska Atalanta i njemački RB Leipzig, a oba su napravila veliki korak ka novom podvigu.

Atalanta, koja bi se mogla nazvati otkrovenjem sezone, napravila je sjajan posao i približila se plasmanu među osam najboljih u Evropi, pošto je kao domaćin savladala Valenciju sa 4:1.

Golove za italijanskog predstavnika postigli su Hans Hateboer u 16. i 63., Josip Iličić u 46. i Remo Freuler u 57., dok je pogodak za Valenciju djelo Denisa Čeriševa, koji je mrežu zatresao u 67. minuti.

RB Leipzig je imao teško gostovanje finalisti iz prošle sezone Tottenhamu, no, krunisao ga je pobjedom od 1:0, do koje je došao pogotkom Tima Wernera u 58. minuti iz penala.

Sljedeće sedmice preostala četiri susreta

Uzvratne utakmice na rasporedu su 10. marta.

Ostala četiri susreta osmine finala igraju se sljedeće sedmice, a parovi su Chelsea (Engleska) – Bayern (Njemačka), Napoli (Italija) – Barcelona (Španija) (utorak), Lyon (Francuska) – Juventus (Italija) i Real Madrid (Španija) – Manchester City (Engleska) (srijeda).

Ranije u utorak, španski Atletico je u Madridu savladao aktuelnog evropskog prvaka Liverpool 1:0, dok je Borussia Dortmund pobijedila Paris St. Germain sa 2:1.

Izvor: Al Jazeera i agencije