Boks: Meč između Tysona i Jonesa Jr. završio neriješeno

Meč kojeg su svi iščekivali s uzbuđenjem i znatiželjom na kraju nije razočarao (EPA)

Egzibicijski meč, organiziran sinoć u Los Angelesu, između 54-godišnjeg Mikea Tysona i 51-godišnjeg Roya Jonesa Jr. završio je neriješenim rezultatom. 

Meč kojeg su svi iščekivali s uzbuđenjem i znatiželjom na kraju nije razočarao, iako na kraju osam rundi nije proglašen pobjednik. Svaka je runda trajala dvije umjesto uobičajene tri minute, prenijela je Hina.

Na kraju meča kada je trebalo proglasiti pobjednika Tyson je djelovao svježije od Jonesa Jr.

‘Moramo ponoviti meč’

“Jako sam sretan što sam opet bio u ringu. Iako su ove dvije minute djelovale kao nekada tri, želim se opet boriti. Moramo ponoviti meč, želim revanš”, rekao je na kraju meča Tyson koji se nakon 15 godina vratio u ring. “Zadovoljan sam neriješenim rezultatom”, dodao je.

“Udarci u tijelo su svavako uzeli danak”, kazao je Jones Jr. bivši svjetski prvak u četiri različite težinske kategorije čija je zadnja borba bila 2018. godine.

Ovo je bio njihov prvi međusobni meč.

Izvor: Agencije 


Povezane

Sport i sportisti u svim dijelovima sveta proteklih mjeseci su na udaru pandemije. Brojna takmičenja su odložena ili otkazana, a sportisti su se suočili sa egzistencijalnim izazovima i iskušenjima. I priča iz Argentine to potvrđuje.

Published On 31 Jul 2020
Više iz rubrike SPORT
POPULARNO