Joshua savladao Ruiza i vratio šampionske pojaseve

Joshua je dominirao tokom cijelog meča u Saudijskoj Arabiji (AP)
Joshua je dominirao tokom cijelog meča u Saudijskoj Arabiji (AP)

Britanski bokser Anthony Joshua vratio je naslov svjetskog prvaka u teškoj kategoriji po verzijama IBF, WBO, WBA i IBO detroniziravši u Saudijskoj Arabiji prvaka Amerikanca Andyja Ruiza na bodove, jednoglasnom odlukom sudija, prenose agencije.

Ruiz je u junu ove godine u New Yorku nanio jedini poraz Joshui i napravio jednu od najvećih senzacija u historiji „plemenite vještine“.

No, revanš nije ponudio spektakl poput tog meča, koji je obilovao preokretima, već je u Diriyahu, predgrađu saudijske prijestolnice Rijada, dvoboj otišao do maksimalnih 12 rundi.

Uvjerljiva razlika

Joshua je tokom cijele borbe imao kontrolu, sakupljavši bodove kod sudija i državši na distanci Ruiza, koji je ozbiljnije zaprijetio Britancu samo u osmoj rundi.

Sva trojica sudija su uvjerljivom razlikom u bodovima ocijenili da je Joshua bio bolji.

Joshui je to 23. pobjeda u 24. meču karijere, a Ruiz je ubilježio drugi poraz u svojoj 35. profesionalnoj borbi.

Izvor: Agencije


Povezane

Najveći boks-meč od početka godine očekuje nas posljednjeg dana marta u Cardiffu, između dvojice prvaka u teškoj kategoriji, Anthonyja Joshue i Josepha Parkera. Ni jedan ni drugi još nisu poraženi u karijeri, a pobjednik njihove međusobne borbe ujedinit će naslove u četiri verzije.

Više iz rubrike SPORT
POPULARNO