Ivaniševiću najviše glasova navijača za Tenisku kuću slavnih

Goran Ivanišević
Kao osvajač prvog mjesta u Fan Voteu, Ivanišević će dobiti tri postotna bonusa od Službene grupe za glasanje, koju čine novinari, historičari i Kuća slavnih (EPA)

Nakon pet tjedana glasovanja, u kojem su sudjelovali zaljubljenici u tenis iz 120 zemalja, legendarni hrvatski tenisač Goran Ivanišević sakupio je najviše glasova navijača za ulazak u Tenisku kuću slavnih, što će mu donijeti dodatna tri postotna boda u izboru.

Od četiri nominirana kandidata hrvatska teniska legenda i osvajač Wimbledona 2001. završio je na prvom mjestu, prikupivši najveći broj glasova navijača, prenosi Hina.

Španjolka Conchita Martinez, također vimbldonska pobjednica, završila je na drugom mjestu, švedski tenisač Jonas Bjorkman završio je na trećem mjestu, dok je četvrti Španjolac Sergi Bruguera.

Kao osvajač prvog mjesta u “Fan Voteu”, Ivanišević će dobiti tri postotna boda bonusa na njegove rezultate od Službene skupine za glasovanje, koju čine novinari, povjesničari i Kuća slavnih.

Martinez će dobiti dva, a Bjorkman jedan jedan postotni bod.

Da bi bio izabran u Tenisku kuću slavnih, kandidat mora dobiti najmanje 75% glasova Službene biračke skupine i bonus bodova zarađenih posredstvom navijačkog glasa.

Konačni rezultati u januaru

Konačni rezultati glasovanja bit će obznanjeni u siječnju 2020. za vrijeme Australian Opena, a izabrani kandidat bit će uvršten u Kuću slavnih 18. srpnja sljedeće godine, na posebnoj svečanosti tijekom završnice turnira koji se odigrava na travnatim terenima u Newportu.

“U današnjem digitalnom svijetu ljubitelji sporta više poznaju sportaše nego ikad. Zbog toga im ima smisla dati glas prilikom određivanja tko će biti dobitnik najveće teniske časti. S glasovima koji dolaze iz više od 120 zemalja svijeta drago nam je što su mnogi ljubitelji tenisa prihvatili navijačko glasovanje”, kazao je generalni direktor Teniske kuće slavnih Todd Martin.

Dosad je u nju primljeno 257 teniskih velikana iz 26 zemalja svijeta, uključujući legende poput Andrea Agassija, Martine Navratilove, Chris Evert, Johna McEnroea, Bjorna Borga, Martine Hingis itd.

Izvor: Agencije


Pregled vijesti, tema, mišljenja, blogova sa Balkana i iz svijeta u samo jednom kliku
Pročitajte sada