Dio Hajdukovih navijača pušten na slobodu

Od 13 Hajdukovih navijača, njih šestorica ispraćeni su u Hrvatsku juče, a preostali danas (Al Jazeera)

Navijači splitskog Hajduka postigli su nagodbu s tužiteljstvom u Srbiji za uvjetne kazne zatvora i protjerivanje iz te zemlje.

Svi uhićeni navijači, njih 13, priznali su krivnju za tešku krađu na benzinskoj postaji u Vrčinu prošlog tjedna.

Sporazum s tužiteljstvom najprije su u srijedu potpisala šestorica navijača, koji su već u Hrvatskoj, dok su preostala sedmorica, kojima je sud danas potvrdio sporazum, također pušteni na slobodu. U Hrvatskoj će biti do kraja dana.

U zatvoru je i dalje 14 navijača splitskog Hajduka, koji su zbog prekršaja osuđeni na po 15 dana zatvora. 

Srbijanska policija potvrdila je prošlog petka da je uhitila skupinu navijača Torcide, osumnjičenih da su demolirali i opljačkali benzinsku crpku na autocesti kod Beograda.

Navijači su putovali prema Sofiji gdje je Hajduk igrao protiv Slavije.

Preostalih 14 navijača ostaju u zatvoru

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova Hrvatske potvrdilo je da su trinaestorica hrvatskih državljana, koji su se nalazili u Okružnom zatvoru u Beogradu, pušteni na slobodu tijekom jučerašnjeg i današnjeg dana.

Djelatnici hrvatskog Veleposlanstva u Beogradu posjetili su četrnaestoricu hrvatskih državljana koji se nalaze na izdržavanju petnaestodnevne zatvorske kazne u Kazneno-popravnom zavodu u Padinskoj Skeli.

Tijekom razgovora potvrđeno je da su svi dobro i da su neki od njih u kontaktu s članovima obitelji. Nekolicina je od djelatnika Veleposlanstva Hrvatske zatražila da kontaktiraju njihove obitelji, potvrdilo je hrvatsko Ministarstvo vanjskih i europskih poslova.

Hrvatski navijači osuđeni su zbog sudjelovanja u pljački benzinske postaje “Mol” u Vrčinu, nedaleko Beograda, i u pisanju grafita s ustaškim simbolima. Uzeli su robu iz prodavaonice na benzinskoj u vrijednosti od najmanje 200.000 dinara [1.700 eura] ne plativši.

Izvor: Al Jazeera i agencije