Edin Džeko: U polufinalu Lige prvaka nema favorita

Od prve do zadnje minute odigrali smo možda najbolju utakmicu ove godine protiv jedne od najboljih ekipa na svijetu (AP)

U utorak navečer smo odigrali jednu od najboljih utakmica ove sezone, i to protiv jedne od najboljih ekipa na svijetu, a u polufinalu više nema favorita, kazao je za bh. medije Edin Džeko, najzaslužniji igrač za plasman italijanske Rome među četiri najbolja tima Lige evropskih prvaka ove takmičarske godine.

“Vučica” je u Rimu sa 3:0 savladala favoriziranu Barcelonu i tako anulirala slavlje Katalonaca od 4:1 u prvoj utakmici.

Kapiten bh. reprezentacije i vođa navale Rimljana je postigao prvi gol, na njemu je skrivljen jedanaesterac, koji je u 2:0 realizirao Daniele de Rossi, a tokom cijele utakmice je pravio velike probleme Barcinoj odbrani.

U fudbalu je sve moguće

Ističe kako su Romu svi učesnici četvrtfinala priželjkivali za rivala te kako vjeruje da su u Barceloni bili “jako zadovoljni” zbog žrijeba i dvomeča s timom iz italijanske prijestolnice.

“Mi, iskren da budem, nismo bili zadovoljni, jer smo za protivnika dobili jednu od najboljih ekipa na svijetu, Barcelonu. Ali, jučer se još jednom pokazalo da je lopta okrugla i da je u fudbalu sve moguće”, govori Džeko

“Mislim da smo od prve do zadnje minute odigrali možda najbolju utakmicu ove godine protiv jedne od najboljih ekipa na svijetu. Jako je teško igrati protiv Barcelone, ako im daš previše loptu, onda se baš i nećeš naigrati. Od prve minute smo igrali presing na njih i moram iskreno kazati da zadnjih godina nisam vidio Barcelonu toliko nemoćnu kao sinoć. Mislim da je samo golman nabio preko 20 lopti, što nije igra Barcelone, i to je definitivno jedan od razloga zbog kojih smo na kraju i uspjeli pobijediti.”

Za gol koji je postigao u prvim minutama meča na Olimpicu kaže kako je saigračima i njemu dao više snage i želje, kao i navijačima tima iz “Vječnog grada”.

“To nam je dalo želje i snage da pokušamo do zadnje minute dati maksimum, da pokušamo napraviti rezultat koji smo htjeli. Na kraju smo uspjeli i sasvim zasluženo smo u polufinalu.”

Na pitanje koga priželjkuje u polufinalu, gdje se plasirao engleski Liverpool i još se čekaju putnici iz okršaja Real Madrid – Juventus i Bayern – Sevilla, napadač Rome odgovara:

“Mislim da sve tri ekipe koje budu zajedno s nama da su sasvim zasluženo tu i nema više favorita. Vjerujem da će se o Romi pričati malo više nego što se pričalo prije ove dvije utakmice s Barcelonom i mislim da je na kraju sve moguće. Imamo još dvije utakmice u polufinalu i sigurno da je san da idemo u finale.”

Šesti gol u ovoj sezoni LP-a

Ističe kako je svima san da dospiju u finale te kako utakmice protiv madridskog Atletica, Chelseaja, Barcelone pokazuju kako Roma ima snagu da dođe do tog željenog cilja.

Pogodak protiv Barcelone je bio Džekin šesti u ovoj sezoni u Ligi prvaka.

“Dao sam šest golova u Ligi šampiona ove sezone, i to mi je najbolji učinak u karijeri, ali se nadam da neću ostati na tome, jer nas čekaju još minimalno dvije utakmice”, poručio je Edin Džeko na kraju izjave.

Izvor: Al Jazeera