Andre Agassi više nije Đokovićev trener

Đokovićeva i Agassijeva saradnja nije trajala ni godinu dana (Reuters)
Đokovićeva i Agassijeva saradnja nije trajala ni godinu dana (Reuters)

Nekada najbolji tenisač svijeta Novak Đoković ostao je bez trenera nakon što mu je dosadašnji trener Andre Agassi, nakon 11 mjeseci, otkazao suradnju.

Agassi je kao razlog prekida angažmana naveo česta neslaganja, odnosno “razilaženja u mišljenju oko pojedinih stvari”.

“Imao sam najbolju namjeru i htio sam pomoći Novaku. Međutim, često se nismo slagali oko nekih stvari. Želim mu sve najbolje u nastavku karijere”, rekao je Agassi američkim medijima.

Đoković i Agassi počeli su surađivati uoči prošlogodišnjeg Roland Garrosa, na kojem je Đoković ispao u četvrtfinalu, a nakon toga se borio s ozljedom lakta koja je okončana operativnim zahvatom.

Nakon operacije nije uspio pronaći pravu formu, a u Indian Wellsu i u Miamiju ispadao u prvim mečevima.

Pauza nakon sjajne karijere

Agassi je zbog privatnih obaveza samo na većim turnirima pratio Đokovića, pa će sada srpski tenisač, trenutačno 12. na ATP ljestvici, raditi samo sa Čehom Radekom Štepanekom.

Tokom igračke karijere, Agassi je osvojio osam grand slam turnira te zlatnu olimpijsku medalju na Igrama u Atlanti 1996. godine.

Po završetku karijere nije se bavio trenerskim pozivom, ali je nakon 11 godina odlučio prihvatiti angažman u Đokovićevom timu.

Izvor: Al Jazeera i agencije


Povezane

U protekle tri godine, dok ga je trenirao Becker, Đoković je osvojio šest Grand Slam titula i pobijedio na 25 turnira među kojima i na dugo čekanom Roland Garrosu.

06 Dec 2016
Više iz rubrike SPORT
POPULARNO