UEFA: Partizanu dva domaća meča bez publike

Partizan je kažnjen zbog loše organizacije utakmica protiv crnogorske Budućnosti i grčkog Olimpijakosa u kvalifikacijama Lige prvaka (EPA)

Disciplinska komisija Evropske nogometne asocijacije (UEFA) zvanično je potvrdila kaznu beogradskom Partizanu od dvije utakmice bez publike na domaćem terenu, plus novčano 130.000 eura, prenosi agencija Tanjug.

Ujedno, UEFA je upozorila šampiona Srbije da ukoliko u naredne tri godine napravi sličan prijestup, automatski će imati još jedan meč pred praznim tribinama.

Partizan je kažnjen zbog loše organizacije utakmica protiv crnogorske Budućnosti i grčkog Olimpijakosa u kvalifikacijama Lige prvaka.

Rasističko navijanje

Tokom ovih utakmica su navijači sjedili na stepenicama, koristili pirotehnička sredstva, ubacivali predmete na teren, kao i zbog, kako je navedeno, rasističkog navijanja.

Prvak Srbije ima pravo na žalbu i rok od pet dana da to učini, kao što je najavio generalni direktor kluba Miloš Vazura.

Prema trenutnom stanju, nogometaši Partizana dočekat će Videoton pred praznim tribinama stadiona u Humskoj u prvom meču plej-ofa za Ligu Evrope.

Izvor: Agencije