Teodosić zbog povrede ne ide na Evropsko prvenstvo

Teodosić hroničnu povredu vuče još iz prošle sezone (EPA)

Kapiten košarkaške reprezentacije Srbije Miloš Teodosić neće igrati na Evropskom prvenstvu zbog povrede lista.

Hronična povreda, koju vuče još iz prošle sezone i zbog koje je propustio dio priprema, ne može da se u potpunosti zaliječi do početka takmičenja u Istanbulu, prenosi Tanjug.

Zato su selektor Aleksandar Ðorđević i Teodosić, poslije konsultacija sa medicinskim timom reprezentacije Srbije i Los Angeles Clippersa, zajednički donijeli ovu odluku.

‘Veliki hendikep za tim’

“Nažalost, povreda koja muči Teodosića, ne dozvoljava mu da do Evropskog prvenstva bude maksimalno spreman. To je procena našeg medicinskog tima, ali i ljudi iz LA Clippersa. Moramo da vodimo računa o zdravlju igrača i doneli smo zajedničku odluku da Teodosić preskoči predstojeće takmičenje. On je igrač koji je godinama maksimalno posvećen reprezentaciji i njegova želja da igra je uvek bila velika.”

“Nažalost, u ovoj situaciji, želja nije dovoljna. Ovo je veliki hendikep za tim, ali nastavljamo dalje sa istim ambicijama”, rekao je selektor Srbije Aleksandar Ðorđević, a prenosi Košarkaški savez Srbije.

To je novi udarac za ekipu nakon što su prethodno otpali Miroslav Raduljica i Marko Simonović, dok Nemanja Nedović također ima probleme sa povredom.

Izvor: Agencije