Sead Kolašinac nogometaš Arsenala od 1. jula

Sead Kolašinac će zvanično postati jedan od Arsenalovih nogometaša kada mu istekne ugovor sa Schalkeom (Arsenal)

Bosanskohercegovački nogometni reprezentativac Sead Kolašinac karijeru nastavlja u Arsenalu, gdje dolazi iz njemačkog kluba Schalke 04 kao slobodan igrač, objavio je engleski premijerligaš sa sjevera Londona.

Ovaj 23-godišnji odbrambeni nogometaš igra na lijevom boku, ali je dobar i na poziciji stopera, navode engleski mediji te dodaju kako njegova fleksibilnog u zadnjoj liniji može pomoći menadžeru “Topnika” Arseneu Wengeru da nastavi sa svojom novom taktikom 3-4-3.

 

Kolege sa Otoka podsjećaju kako je i Chelsea želio dovesti Kolašinca još u januaru, kada je bilo izvjesno da neće produžiti ugovor s klubom iz Gelzenkirchena.

No, Kolašinac je odlučio odraditi ugovor s bundesligašem i potom preći među “Topnike”.

Višegodišnji ugovor

Kolašinac će zvanično postati jedan od Arsenalovih nogometaša 1. jula, kada mu istekne ugovor, a s novim klubom je potpisao na višegodišnju vjernost.

Njemački Bild piše kako će bh. nogometaš godišnje primati 7,5 miliona funti, odnosno 8,6 miliona eura.

“Sead Kolašinac će nam se pridružiti ovog ljeta, potpisao je višegodišnji ugovor. Nakon što se završe sv neophodni procesi, odbrambeni igrač će početi s pripremama u julu”, navodi se u saopćenju kluba iz Londona.

Kolašinac je za Schalke odigrao više od 100 utakmica, a protekle sezone je imao drugi najbolji skor golova i asistencija među bundesligaškim odbrambenim igračima.

Izvor: Agencije