Hrvati priželjkuju pobjedu na Islandu

Selektor Čačić ne može računati na povrijeđenog Rakitića za nedjeljni duel u Rejkjaviku (Reuters)

Hrvatsku nogometnu reprezentaciju za šest dana u Rejkjaviku protiv Islanda čeka jedna od ključnih utakmica kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo koje će naredne godine organizirati Rusija.

Na zagrebačkom okupljanju prije odlaska u Sv. Martin na Muri, selektor „Vatrenih“ Ante Čačić izrazio je uvjerenje kako će njegova ekipa u tom dvoboju učiniti sve za uspjeh, prenosi agencija Hina.

Od 23 pozvana igrača za ovaj duel, u ponedjeljak ujutro u zagrebačkom hotelu As nisu se pojavili novi i stari evropski klupski prvaci iz Real Madrida Luka Modrić i Mateo Kovačić te poraženi finalist i strijelac jedinog gola za Juventus Mario Mandžukić, a izostao je i Ivan Rakitić koji će zbog povrede propustiti dvoboj s Islandom.

Modrić, Kovačić i Mandžukić trebali bi se saigračima pridružiti tokom poslijepodneva u Sv. Martinu na Muri, gdje je ostatak reprezentacije otišao u ponedjeljak ujutro.

„Svi moramo biti ponosni na ono što su naši igrači napravili u Ligi prvaka, kako ove sezone, tako i proteklih sezona. U finalu Lige prvaka u Cardiffu vidjeli smo maestralnu prezentaciju Luke Modrića i fantastičan gol Marija Mandžukića koji će se pamtiti godinama. Hvala im na tome i moramo biti sretni, a to će im biti dodatni poticaj da sezonu završe i pobjedom u reprezentaciji”, izjavio je Čačić uoči odlaska u Sv. Martin na Muri, gdje će se Hrvatska pripremati do četvrtka.

Jedini poraz u Zagrebu

U petak će trenirati na Maksimiru, u subotu otputovati na Island, a u nedjelju (20:45 sati) pokušati izboriti pozitivan rezultat u Rejkjaviku.

„Na treninzima ćemo učiniti sve kako bismo uspješno odradili tu utakmicu. Očekuje nas dobra podloga, ugodan ambijent. Tu nam je uvijek bilo dobro ozračje, a nadam se da će opet mnogi navijači doći na otvoreni trening“, rekao je selektor.

Hrvatska je vodeći tim grupe I sa 13 bodova iz pet utakmica, a Island je na drugom mjestu sa 10 bodova. Islanđani su jedini poraz u ovom kvalifikacijskom ciklusu doživjeli na gostovanju u Zagrebu, gdje je Hrvatska slavila sa 2:0, a oba pogotka postigao je Marcelo Brozović.

U Rejkjaviku su do sada „pale“ Finska (3:2) i Turska (2:0). Islanđani su slavili i kao gosti protiv Kosova (1:2), a odnijeli su i veliki bod s gostovanja u Ukrajini (1:1).

Izvor: Agencije