Real i Atletico prvi polufinalisti Lige prvaka

Cristiano Ronaldo je protiv Bayerna postigao het-trik (Reuters)

Real Madrid i Altetico Madrid su prvi polufinalisti nogometne Lige prvaka.

Real je, nakon produžetaka, u utorak navečer na svom terenu pobijedio Bayern 4:2, dok je Atletico na gostujućem terenu remizirao s Leicester Cityjem 1:1.

Bayern je poveo iz jedanaesteraca golom Roberta Lewandovskog u 53. minuti, da bi Cristiano Ronaldo Realu u 76. minuti donio izjednačenje.

Het-trik  Ronalda

Sergio Ramos je u 78. minuti poslao loptu u svoju mrežu za 1:2 i tako odveo utakmicu u produžetke.

Ronaldo u 105. minuti postiže svoj drugi pogodak i donosi Realu izjednačenje 2:2, u 110. minuti dolazi do het-trika za 3:2, da bi rezervista  Marco Asensio u 112. minuti postavio konačan rezultat 4:2.

Nogometaš Bayerna Arutro Vidal je nakon drugog žutog kartona  morao napustiti teren, pa su Bavarci od 84. minuti igrali sa igračem manje.

U Leicesteru je za Atletico u 28. minuti pogodio Saul Niguez, da bi Jamie Vardy izjednačio u 61. minuti.

Duel na Nou Campu

Aktualni evropski prvak slavio je u Minhenu nakon preokreta 2:1, dok je Atletico na “Vicente Calderonu” pobijedio engleskog prvaka 1:0.

U četvrtfinalnim susretima nogometne Lige prvaka u srijedu navečer Barcelona na Nou Campu dočekuje Juventus, dok Borussia Dortmund ide na megdan Monacu.

Barcelona je u Torinu izgubila od Juventusa 0:3, pa će na domaće terenu tražiti čudo, dok je Monaco u Dortmundu uspio savladati Borussiju 3:2.

Izvor: Al Jazeera