Finale Lige prvaka 2018. godine u Kijevu

Stadion u Kijevu ima 70.000 mjesta i na njemu je igrano finale Evropskog prvenstva 2012. godine (Reuters)

Olimpijski stadion u Kijevu bit će domaćin finala Lige prvaka 2018. godine, u četvrtak je potvrdio Frantisek Laurinec, član Izvršnog odbora Europske nogometne federacije, prenosi Anadolija.

Stadion koji ima 70.000 mjesta i na kojem je igrano finale Europskog prvenstva 2012. godine tek je trebao biti potvrđen kao poprište finala Lige prvaka na sastanku UEFA-inih dužnosnika u Ateni, no šef Ukrajinskog nogometnog saveza Andrij Pavelko vijest je i ranije objavio na stranicama svog saveza.

Finale u Kijevu bit će tako odigrano neposredno uoči Svjetskog prvenstva u Rusiji, odnosno mjesec dana prije nego što u Moskvi bude odigrano finale Svjetskog prvenstva, prenosi Tanjug.

Povezivanje po nogometnim pitanjima

Rusija je 2014. godine anektirala Krim, koji je do tada bio regija u Ukrajini.

UEFA je, zbog složene političke situacije i tenzija između dviju zemalja, u srpnju 2014. godine donijela odluku da se ruski i ukrajinski klubovi ne mogu sastati u europskim kupovima.

Laurinec, koji je Slovak, vodi UEFA-in panel za povezivanje između Rusije i Ukrajine po nogometnim pitanjima.

Jedna od prepreka za dodjelu finala Kijevu bilo je izdavanje viza za ruske dužnosnike iz kompanije Gazprom – koja je sponzor Lige prvaka – i njihove goste.

Superkup Europe između osvajača Lige prvaka i pobednika Lige Europe 2018. godine bit će odigran u glavnom gradu Estonije Talinu, saopćeno je na sajtu UEFA-e.

Superkup na Lilekula areni

Utakmica je zakazana za 14. kolovoz, a domaćin će biti Lilekula arena, koja će za tu priliku biti renovirana i kapacitet će sa sadašnjih 10.000 biti povećan na 15.000 gledatelja.

UEFA je u posljednje četiri godine ukinula tradiciju da se Superkup igra u Monte Karlu, a domaćini su bili Prag (2013), Cardiff (2014. i 2015) i Trondhajm (2016).

Superkup Europe 2017. godine bit će održan u Skoplju.

Izvor: Agencije