Pljušte svjetski rekordi u plivanju, Đoković eliminiran

Drugi dan plivačkih natjecanja na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru donio je tri nova svjetska rekorda, dok su teniski susreti donijeli nekoliko iznenađenja.

Do svjetskih rekorda u plivanju su došli Britanac Adam Peaty na 100 metara prsno, Šveđanka Sarah Sjostrom na 100 metara leptir i Amerikanka Katie Ledecky na 400 metara slobodno, dok je najtrofejniji olimpijac svih vremena, Amerikanac Michael Phelps kao član štafete na 4×100 metara slobodno stigao do svog 19. zlata.

Adam Peaty (21) nastavio je u Riju dokazivati kako je morao biti članom britanske reprezentacije i prije četiri godine u Londonu, nakon što je u subotnjim kvalifikacijama plivao 57,55, a u polufinalu 57,62 sekundi, u finalu je ostvario senzacionalni rezultat od 57,13 sekundi na 100 metara prsno, što je bilo apsolutno nedohvatljivo za sve ostale.

Branitelj naslova iz Londona, Južnoafrikanac Cameron van der Burgh je stigao do srebra sa 58.69, dok je bronzu osvojio Amerikanac Cody Miller sa 58.87.

Zasebna klasa

Dvostruka svjetska prvakinja na 100 metara leptir, Sarah Sjostrom (22) “ispuhala” je frustracije zbog četvrtog mjesta iz Londona otprije četiri godine zlatom i svjetskim rekordom u Riju.

Hrvatska je tijesno pobijedila Španiju [Izvor: EPA]

Njihov sljedeći suparnik, Argentina, svoj je nastup u grupi B započeo uvjerljivom pobjedom protiv Nigerije, 94:66 (22:15, 28:16, 22:19, 22:16) 

U posljednjem dvoboju 1. kola grupe A olimpijskog turnira rukometaša u rio de Janeiru branitelj naslova Francuska savladala je Tunis 25-23 (16-11).

Italijan Fabio Basile osvojio je naslov olimpijskog pobjednika u judu u kategoriji do 66 kilograma na OI u Rio de Janeiru.

Ovaj 21-godišnjak je šokirao sve favorite, a do zlata je stigao savladavši ipponom svjetskog prvaka Ana Baula iz Južne Koreje koji je osvojio srebro. Bronzane medalje osvojili su Uzbekistanac Rišod Sobirov i Japanac Masashi Ebinuma.

Ženska reprezentacija Južne Koreje osvojila je naslov olimpijskih pobjednica u streličarstvu u Rio de Janeiru, srebro su osvojile Ruskinje, a bronzu Tajvanke.

Ovo su osme Igre na kojima je na programu ekipno natjecanje u streličarstvu, a svih osam zlatnih medalja osvojile su reprezentacije iz Južne Koreje. Ove godine su Hye Jin-chang, Choi Misun i Bo Bae-kii redom sa po 5-1 pobijedile Japan, Tajvan i Rusiju.

Za Rusiju su srebro osvojile Tujana Dašidoršijeva, Ksenija Perova i Ina Stepanova, dok su bronzu Tajvanu 5-3 pobjedom protiv Italije osigurale Le Chien-Ying, Lin Shih-Chia i Tan Ya-Ting.

Izvor: Agencije