Njemačka policija zaustavila 18 huligana

Njemačka policija provodi pojačane provjere u zapadnom dijelu zemlje uoči utakmice Njemačke i Ukrajine (EPA)

Njemačka policija zaustavila je 18 huligana koji su se uputili na utakmicu Njemačka – Ukrajina u okviru Evropskog prvenstva u nogometu.

Vlasti su saopćile da je grupa zaustavljena u blizini Triera u zapadnom dijelu Njemačke i da je spriječena da napusti zemlju, prenijela je novinska agencija DPA.

Osobe koje su zaustavljene dolaze iz Dresdena na istoku Njemačke i poznate su vlastima kao nasilni huligani, prenosi Beta.

Zvaničnici su naveli da su u njihovim kombijima našli fantomke.

Njemačka policija provodi pojačane provjere u zapadnom dijelu zemlje, na granicama s Belgijom i Luksemburgom, uoči utakmice Njemačke i Ukrajine u Lilleu na sjeveru Francuske.

Razmjena informacija o 2.500 huligana

Njemački ministar unutrašnjih poslova Thomas de Maiziere je rekao da su francuskoj policiji prije početka Evropskog prvenstva dostavljeni detalji o 2.500 odranije poznatih njemačkih huligana.

Kako je kazao, francuske vlasti tim informacijama mogu raspolagati i tokom granične kontrole, a u tome će im pomoći njemačke kolege, prenosi Anadolija.

Evropsko prvenstvo u nogometu održava se od 10. juna do 10. jula u Francuskoj, a protekla dva dana prvenstva zasjenile su navijačke tuče Rusa i Engleza u Marseilleu tokom kojih je povrijeđeno najmanje 35 ljudi, među kojima je bilo i nekoliko životno ugroženih.

Uporedo s tim, kasno sinoć u Nici došlo je do tuče između navijača selekcija Poljske i Sjeverne Irske koje prvi meč u grupi C igraju danas u 18 sati.

Izvor: Agencije