EURO: Modrić donio pobjedu ‘Vatrenima’

Hrvatska nogometna reprezentacija je u prvoj utakmici trećeg dana Evropskog prvenstva u Francuskoj u grupi D savladala Tursku rezultatom 1:0.

Modrić je naletio na odbijenu loptu iz šesnaesterca i s 25 metara desnom nogom iz voleja zatresao mrežu nespremnog golmana Babacana.

Preminuo otac kapitena Srne

Slavljeničku atmosferu u Hrvatskoj zasjenila je tužna vijest o smrti Uzeira Srne, oca kapitena hrvatske reprezentacije Darija Srne.

Nastup Srne u duelu sa Češkom je pod upitnikom.

Izabranici Ante Čačića su imali mnogo prilika da zabilježe i ubjedljiviju pobjedu, ali na kraju se rezultat iz prvog poluvremena nije mijenjao.

Najbolje šanse za Hrvate su imali kapiten Darijo Srna u 52. minuti iz slobodnog udarca i Ivan Perišić u 73., kada je s četiri metra pogodio prečku.

Sredinom nastavka dvije odlične situacije za postizanje pogotka imao je Marcelo Brozović, no u 61. minuti nije bio precizan iz voleja, dok je u 67. minuti bio samo za par centimetara kratak na ubacivanje Ivana Perišića.

U 83. minuti Perišića je u novu priliku gurnuo Rakitić, ali već umorni veznjak nije imao snage potkopati loptu preko golmana Babacana.

Utakmicu je također obilježio sudar Vedrana Ćorluke s turskim reprezentativcem Cenkom Tosunom. Hrvatski igrač je nastavio utakmicu sa zavojem oko glave.

Izvor: EPA

Izvor: Sanjin Strukić/Pixsell

Izvor: Al Jazeera i agencije