Polufinale Lige prvaka: Manchester City – Real, Atletico – Bayern

Manchester City (Engleska) – Real Madrid (Španija) te Atletico Madrid (Španija) – Bayern Minhen (Njemačka) polufinalni su parovi Lige evropskih prvaka, odlučio je žrijeb koji je u petak održan u sjedištu Evropske nogometne asocijacije u švicarskom Nyonu.

“Građanima” iz Manchestera je ovo prvo polufinale elitnog takmičenja Starog kontinenta, madridskim “Kraljevima” ovo će biti 27. nastup u polufinalu, Bavarcima je to do sada uspjelo 18 puta, a drugom klubu iz španske prijestolnice Atleticu peti put.

Sportski direktor Cityja Txiki Begiristain kazao je kako je “odično igrati protiv tima koji je najviše puta osvajao ovo takmičenje”.

LE: Šahtar – Sevilla, Villarreal – Liverpool

Šahtar (Ukrajina) – Sevilla (Španija) te Villarreal (Španija) – Liverpool (Engleska) polufinalni su parovi Lige Evrope, odlučio je žrijeb u Nyonu.
Sevilla i Šahtar igrali su u osmini finala LE 2007. godine, a pobijedio je španski klub.
Liverpool i Villarreal se u ovom takmičenju sastaju prvi put.
Sevilla je branitelj naslova, kojeg je osvojila i 2014. godine.
Polufinalne utakmice su na rasporedu 28. aprila, a revanši 5. maja.
Finale se igra 18. maja u Baselu.

“No, stigli smo ovako daleko i želimo nastaviti sanjati”, dodao je.

Real Madrid u posljednjih osam duela s engleskim klubovima nije pretrpio poraz, a tri puta je iz tih sudara izlazio kao pobjednik.

Ova dva tima su igrali međusobne oglede u grupnoj fazi Lige prvaka 2012/13. godine, kada su Madriđani kući slavili sa 3:2, da bi u Manchesteru bilo 1:1.

Lewandowski poziva na oprez

Napadač Bayerna Robert Lewandowski na Twitteru je napisao: “Atletico je pokazao snagu protiv Barcelone. Mi moramo biti maksimalno koncentrirani protiv njih.”

Bavarci i “Jorgandžije” su prvi i posljednji put su se satali u finalu Kupa šampiona (današnja Liga prvaka) 1974. godine.

Prvo su remizirali 1:1, da bi potom Nijemci slavili sa 4:0.

Polufinalne utakmice ovosezonskog izdanja Lige prvaka se igraju 26. i 27. aprila, a revanš susreti su na rasporedu 3. i 4. maja.

Pobjednik prvog polufinalnog para bit će smatran domaćinom finalne utakmice, koja se igra 28. maja na stadionu “San Siro / Giuseppe Meazza” u Milanu.

Izvor: Agencije