Dinamo bez postignutog gola završio Ligu prvaka

Nogometaši Dinama u šest utakmica nisu postigli niti jedan gol, a primili su ih 15 (AP)

Utakmicama šestog kola okončana je grupna faza ovogodišnje Lige evropskih prvaka, a od osam putnika u osminu finala bila su upitna samo dva i te su pozicije osigurali Sevilla i Porto.

Iz skupine E, Monaco je prije posljednjeg kola osigurao prvo mjesto, pa Bayeru iz Leverkusena u izravnom susretu nije posebno značila pobjeda 3:0 na domaćem terenu.

U borbi za treću poziciju i nastavak natjecanja u Ligi Europe Tottenham je na svom terenu pobijedio CSKA iz Moskve rezultatom 3:1.

Iz skupine F već je ranije bilo poznato da su putnici za nastavak Lige prvaka Borussia Dortmund i Real Madrid. Borussia je samo potvrdila prvo mjesto izvukavši neriješenih 2:2 na gostovanju u Madridu.

Neslavna titula

Treća je Legia iz Varšave koja je minimalnim rezultatom slavila protiv lisabonskog Sportinga.

Leicester City je također ranije osigurao prvo mjesto, no doživio je pravi debakl na gostovanju u Portu – domaći su slavili 5:0 i tako na uvjerljiv način potvrdili prolaz u Ligu prvaka. Kopenhagen je treći i za utjehu im ostaje Liga Europe nakon što su na gostovanju u Belgiji pobijedili Club Brugge rezultatom 2:0.

Juventus je pobijedio zagrebački Dinamo 2:0, čime su Zagrepčani potvrdili neslavnu titulu najneučinkovitije ekipe prve faze Lige prvaka. Niti u jednoj od šest utakmica Dinamo nije postigao gol, a primio ih je 15.

Torinezi su sačuvali prvo mjesto, a u nastavku natjecanja priključit će im se Sevilla koja je odigrala bez golova protiv Lyona. Francuska ekipa ide u Ligu Europe.

Izvor: Al Jazeera i agencije