Chapecoense će ponovo zaigrati 29. januara

Chapecoense, Nogomet, Fudbal
Chapecoense je posljednju utakmicu odigrao 27. novembra, dva dana prije fatalne nesreće (Reuters)

Brazilski nogometni klub Chapecoense, koji je u zrakoplovnoj nesreći prije dva tjedna u Kolumbiji izgubio većinu svojih igrača, prvu utakmicu nakon tragedije igrat će 29. siječnja, pišu brazilski mediji.

Klub zasad ima 16 nogometaša na popisu i novog trenera Vagnera Mancinija, a ostatak momčadi popunit će do utakmice na Areni Conda u Chapecu, na kojoj će se, u okviru prvenstva države Santa Catarine, ogledati s Internacionalom, prenosi Hina.

Chapecoense je posljednju utakmicu odigrao 27. studenoga, dva dana prije fatalne nesreće, i izgubio 0:1 od Palmeirasa, koji je tada postao novi brazilski prvak.

Preživjela samo tri nogometaša

Dana 29. studenoga zrakoplov s igračima Chapecoensea srušio se nadomak Medellinu, poginula je 71 osoba, među kojima 19 nogometaša i 21 novinar.

Preživjela su svega tri nogometaša – obrambeni igrači Alan Ruschel i Helio Hermito Zambier Neto te golman Jackson Follman.

Momčad je putovala na prvu utakmicu finala Južnoameričkog kupa, tamošnjeg ekvivalenta Europske lige, protiv kolumbijskog Atletico Nacionala iz Medellina.

Ivan Tozzo, potpredsjednik Chapecoensea, nakon nesreće je izjavio kako je odlučan u namjeri vratiti klub na noge nakon tragedije i kako će Chapecoense sljedeće godine sigurno igrati u prvoj ligi.

Brazilski prvoligaši ponudili su nakon nesreće igrače na posudbu Chapecoenseu, a Brazilskoj nogometnoj konfederaciji predložili i da ovaj klub u sljedeće tri sezone ne može ispasti iz prve lige bez obzira na plasman.

Ronaldinho i Riquelme ponudili usluge

Igračke legende Brazila i Argentine Ronaldinho i Juan Roman Riquelme također su se ponudile da sezonu ili dvije besplatno igraju za Chapecoense i tako pomognu klubu da ponovno stane na noge.

Chapecoense je klub iz grada Chapeca, u južnobrazilskoj provinciji Santa Catarina, koji je osnovan 1973. godine spajanjem klubova Atletico i Independente.

U najjaču brazilsku ligu Chapecoense, ili “Veliki zeleni”, kako mu je bio nadimak, ušao je 2014. godine, a već u trećoj godini u brazilskoj Seriji A ostvario je najveći uspjeh – plasman u finale Južnoameričkog kupa.

Izvor: Agencije