Baždarević: Protiv Belgije trebamo biti hrabri

Piše: Emir Delić

Nogometaši Bosne i Hercegovine četvrtog dana priprema u svojoj bazi La Hulpe, 20 kilometara od Brisela, imali su relaksirajuće jutro.

Sva pažnja usmjerena je na kvalifikacioni meč B grupe protiv domaćina Belgije za Evropsko prvenstvo, koje će biti održano iduće godine u Francuskoj.

Nakon doručka su igrači i stručni štab, na čelu sa selektorom Mehmedom Baždarevićem, održali sastanak i pogledali polusatni video snimak s karakteristikama belgijske reprezentacije.

‘Slabo sam spavao’

Nakon analize protivnika, igrači su vrijeme do ručka proveli u šetnji kroz obližnju šumu.

Pjanić i Begović u hotelu

U srijedu poslije podne reprezentativci Bosne i Hercegovine će se iz La Hulpea preseliti u hotel u centru Brisela, gdje će navečer od 19:00 sati imati trening na stadionu “King Baudouin”.

U četvrtak su na programu još dva meča iz B grupe: Kipar – Vels i Izrael – Andora.

Poslije šest kola, u B grupi vodi Vels sa 14 bodova, a slijede Belgija sa 11, Izrael i Kipar po devet, Bosna i Hercegovina sa osam te Andora bez bodova.

Izvor: Al Jazeera


Povezane

Fudbalska reprezentacija BiH počela je pripreme za jednu od najvažnijih utakmica u borbi za plasman na Evropsko prvenstvo 2016. godine. Selektor Mehmed Baždarević objavio je novi spisak na kojem su i četiri nova reprezentativca.

Više iz rubrike SPORT
POPULARNO