Wimbledon: Džumhur u prvom kolu na Federera

Damir Džumhur već u ovoj sezoni imao priliku odmjeriti snage s Rogerom Federerom na Roland Garrosu (Anadolija)

Tenisači iz zemalja regije koji će nastupiti na trećem ovosezonskom Grand Slam turniru doznali su protivnike na početku turnira u Wimbledonu.

Najbolji bosanskohercegovački tenisač Damir Džumhur će 30. lipnja na središnjem terenu igrati protiv švicarskog velikana Rogera Federera.

Džumhur je već u ovoj sezoni imao priliku odmjeriti snage s jednim od najboljih tenisača svih vremena, a to se dogodilo u trećem kolu pariskog Roland Garrosa, kada je Federer slavio sa 6:4, 6:3 i 6:2.

Sarajlija u žrijebu ”travnatog” turnira nije imao mnogo sreće, s obzirom na to da u meču protiv velikana nema velike šanse za prolazak u drugo kolo, ali sigurno je da će borbeni Džumhur ponovno dati sve od sebe da pokuša ugroziti trenutačno drugog igrača svijeta, prenosi Fena.

Đoković na Kohlschreibera 

Najbolji tenisač svijeta Novak Ðoković obranu titule na Wimbledonu počet će protiv Nijemca Philippa Kohlschreibera, odlučeno je žrijebom u Londonu.

Ukoliko svlada Kohlschreibera, u drugom kolu bi se sastao s pobjednikom meča Lleyton Hewitt (Australija) – Jarkko Nieminen (Finska), dok bi ga u trećem čekao Australac Bernard Tomic, a u osmini finala Južnoafrikanac Kevin Anderson.

Ðoković bi u eventualnom četvrtfinalu igrao protiv Japanca Keija Nishikorija, prenosi Tanjug.

Prvi reket svijeta nalazi se u istoj polovici žrijeba sa Švicarcem Stanislasom Wawrinkom, dok su u drugom dijelu Roger Federer i Andy Murray, kao i 10. nositelj Španjolac Rafael Nadal.

Drugi tenisač Srbije Viktor Troicki na startu igra protiv Kazahstanca Aleksandra Nedovjecova, a već bi se u trećem kolu mogao susresti s Nadalom.

Janko Tipsarević se na startu sastaje sa Španjolcem Marcelom Granollersom, a s Ðokovićem bi mogao igrati u osmnini finala.

Čilić na Japanca Moriyu

Dušana Lajovića na startu Wimbledona čeka Nijemac Tommy Haas, a Filipa Krajinovića Francuz Nicolas Mahut.

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić igrat će u prvom kolu Grand Slam turnira u Wimbledonu protiv 24-godišnjeg Japanca Hirokija Moriye (174. na ATP listi), koji se prvi put našao u glavnom ždrijebu Wimbledona, prenosi Hina.

Ivo Karlović ide na 19-godišnjeg Šveđanina Eliasa Ymera (133. na ATP listi), koji će, također, prvi imati priliku izaći na wimbledonsku travu.

A 18-godišnji Borna Ćorić za protivnika ima iskusnog Ukrajinca Sergija Stahovskog (49. na ATP listi), koji je 2008. godine osvojio Zagreb Indoors.

Izvor: Agencije