Izrael počeo pripreme za ‘Zmajeve’

Igrač Celtica je kazao da utakmica sa BiH ne dolazi baš u dobro vrijeme za njegov tim (EPA)

Nogometna reprezentacija Izraela će od sedmog juna boraviti u Austriji gdje će se pripremati za kvalifikacionu utakmicu za odlazak na Euro 2016 u Francuskoj protiv reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Selektor Izraela Eli Gutman je pred odlazak u Austriju najavio da će neki reprezentativci kasniti i da trenutno nema sve igrače na raspolaganju.

Defanzivni vezni grač Izraela i član škotskog kluba Celtica, Nir Bitton je kazao da utakmica sa BiH ne dolazi baš u dobro vrijeme za njegov tim i da će ova utakmica biti veliki izazov za njih.

“Između kraja sezone i utakmice protiv BiH je pauza od tri ili četiri sedmice, što nije malo. Za nas je važno da kvalifikacije nastavimo dobrim rezultatima“, kazao je Bitton i upozorio svoje saigrače da se ne opuštaju.

“Naša zadnja pobjeda protiv BiH od 3:0 nije realna i u Zenici će biti puno teže“, zaključio je on.

Igra Izraela

Reprezentativci Izraela će prije putovanja u Austriju odigrati i pripremni susret protiv mlađe selekcije te zemlje.

Selektor reprezentacije BiH Mehmed Baždarević je nedavno izjavio da je snimljena igra Izraela i da je BiH spremna.

“Razgovarali smo sa svim igračima koji su na spisku. Mislim da mi možemo i hoćemo, i vjerujem da ćemo raditi u odličnom raspoloženju sve do utakmice. Od kolikog je značaja ova utakmica ne želim uopšte da spominjem”, rekao je Baždarević.

O planu i toku priprema za duel s Izraelom, Baždarević je kazao:

“Igrači dolaze trećeg juna, dok će stručni štab doći dan ranije. Po dolasku fudbaleri će raditi individualne treninge i rekuperacije, a onda ćemo trenirati u Hrasnici i na Grbavici. Potom slijedi putovanje u Zenicu gdje ćemo ostati do same utakmice”.

Izrael je trenutno trećeplasirana ekipa grupe B sa devet bodova iz pet susreta.

S druge strane, reprezentacija BiH je na petom mjestu sa pet bodova.

Susret između BiH i Izraela se igra na Bilinom Polju u Zenici u petak 12. juna, u 20:45 sati.

Izvor: Agencije