Đoković protiv Isnera u polufinalu Miamija

Za plasman među četiri najbolja Novak Đoković je pobijedio Španca Davida Ferrera sa 7:5, 7:5 (USA Today)

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković pobijedio je Španca Davida Ferrera sa 7:5, 7:5 i plasirao se u polufinale ATP Mastersa u Miamiju, gdje će igrati protiv Amerikanca Johna Isnera.

Ferrer je bolje počeo meč i napravio brake odmah u drugom gemu te poveo s 3:0, a potom 4:1.

No, teniser iz Srbije je tada zaigrao mnogo agresivnije i osvojio šest od narednih sedam gemova i poveo s 1:0 u setovima.

Dobar tenis viđen je i u drugom setu, u kojem je Đoković krenuo mnogo sigurnije i poveo s 3:1.

Ferrer, koji je u četvrtak proslavio 33. rođendan, nije se predavao, a u trenutku kada je Đoković pri rezultatu 5:4 servirao za meč, uspio je napraviti brake i doći do izjednačenja.

Ipak, prvi nositelj mu nije dao još jednu šansu, pa je s dva vezana gema došao do pobjede.

‘Najbolji server i igrač’

“John [Isner] je verovatno najbolji server kojeg trenutno imamo. Sa svojom visinom može pogoditi svaki ugao koji želi s takvim servisom. Verovatno je ovde veoma samouveren”, kazao je Đoković.

Isner je svjestan da mu je Đoković velika prepreka.

“Nemam šta izgubiti. On [Đoković] je najveći igrač na svijetu. Dobro sam igrao protiv njega prošle sedmice u Indian Wellsu i pobijedio me je tijesno u dva seta”, kazao je Amerikanac.

Pobjednika tog meča u finalu već čeka Britanac Andy Murray, koji je pobijedio Tomas Berdych iz Češke rezultatom 2:0, odnosno 6:4 i 6:4 po setovima.

Nagradni fondovi

Amerikanka Serena Williams plasirala se u finale turnira iz Masters serije 1000 u Miamiju nakon što je u četvrtak navečer savladala rumunsku teniserku Simonu Halep sa 6:2, 4:6, 7:5.

Protivnica domaćoj takmičarki u završnom meču turnira bit će Carla Suarez Navarro iz Španije, koja je prethodno pobijedila Andreu Petković (Njemačka) sa 6:3, 6:3.

Nagradni fond na turniru tenisera iznosi 6.267.755 dolara, a kod teniserki 6.157.160 dolara.

Titule najboljih brane Novak Đoković i Serena Williams.

Izvor: Agencije