‘Orlovi’ optimisti pred meč s Portugalom

Nogometaši Srbije u opuštenoj atmosferi stižu na početak priprema za možda odlučujuću utakmicu kvalifikacija za plasman na Europsko prvenstvo 2016. godine, protiv Portugala.

Novi selektor – novi tim. U ekipu se vraća bek belgijskog Mechelena Ivan Obradović, koji je od 2008. do 2012. godine bio standardan među “Orlovima”, ali su ga povrede udaljile od terene i reprezentativnog dresa.

“Verujem da imamo kvalitet da se plasiramo, da napravimo nekakav podvig, jer matematika govori da imamo šanse. Tako da treba da verujemo u to”, kazao je.

Bez pritiska

Pobjeda protiv Portugala Srbiji produžava nadu da će ostvariti plasman na EURO, dok bi poraz šanse izabranika selektora Radovana Ćurčića sveo na minimum. Jedan od dvojice debitanata među “Orlovima” Filip Kostić je sa selektorom Ćurčićem sarađivao u mladoj selekciji. Kaže kako ne osjeća pritisak.

“Ne, što se mene tiče, ja nemam tremu. Mislim da će Radovan Ćurčić preneti tu pozitivnu atmosferu iz mlade reprezentacije”, ističe Kostić.

Javnost u Portugalu susret sa Srbijom vidi kao odlučujući za plasman njihove selekcije na EURO. Pobjeda bi za njih bila svojevrsna prekretnica, javlja novinar Al Jazeere Dušan Hadži Nikolić sa okupljanja nogometaša Srbije u Staroj Pazovi.

“Portugalci imaju šest bodova i trenutno su na drugom mestu grupe I. Sve nade polažu u Cristiana Ronalda, koga je većina srpskih fudbalera gledala samo na televiziji”, rekao je.

Zajedno s Crnom Gorom

Ipak, Ronaldo nije cijela selekcija Portugala.

“Sigurno je da je on jedan od najboljih svetskih igrača i moramo da motrimo na njega, ali i ostali igrači su jako opasni tako da… Videćemo, mislim, sigurno da ćemo ih analizirati, videćemo njihove mane i vrline tako da ima vremena do utakmice”, navodi Dušan Tadić.

Srbija nije igrala na Evropskom prvenstvu još od 2000. godine u Belgiji i Holandiji, kada je nastupala u jednoj državi zajedno s Crnom Gorom, a propustila je i prethodno Svjetsko prvenstvo u Brazilu prošle godine. Zbog toga bi pobjeda u Lisabonu mogla imati veliki značaj za “Orlove”.

Izvor: Al Jazeera