Đoković do 50. titule u Indian Wellsu

Najbolji teniser svijeta Novak Ðoković odbranio je titulu na turniru Masters serije u Indian Wellsu nakon što je u finalu savladao Rogera Federera u tri seta 6:3, 6:7 (5:7), 6:2.

Srbijanac se tako revanširao Švicarcu za poraz u Dubaiju prošlog mjeseca i osvojio četvrtu titulu u Californiji, gdje je prethodno slavio 2008, 2011. i 2014. godine.

Ðoković je osvojio drugi trofej ove sezone, nakon trijumfa na Australian Openu, a jubilarnu, ukupno 50. titulu u karijeri, prenosi Tanjug.

Okršaj prvog i drugog reketa svijeta očekivano je obilježila velika i uzbudljiva borba, sjajna predstava dva teniska majstora.

U prvom setu Ðoković je bio sigurniji i osvojio ga je nakon breaka u šestom gemu (4:2), da bi u nastavku Federer zaigrao agresivnije i najavio izjednačenje.

Poravnanje u setovima

Srbijanski teniser kretao se izvanredno i uspješno parirao, međutim, nije sačuvao koncentraciju, pa je nakon dugotrajne razmjene udaraca Švicarac poravnao u setovima u tie-breaku.

U trećem setu do izražaja je došla Ðokovićeva postojanost i velika mentalna snaga. Počeo je dobro i poveo sa 2:0, a kada je Federer izjednačio na 2:2 srbijanski as je dokazao zbog čega je na svjetskom tronu.

Ðoković je bio briljantan u odlučujućim trenucima skoro dva i po sata igre i došao do pobjede i 21. titule na turnirima Masters serije.

Bila je ovo 18. pobjeda Ðokovića nad Federerom u njihovom 38. duelu.

Sljedeće sedmice počinje Masters u Miamiju, gdje Đoković također brani titulu.

Izvor: Agencije