LP: PSG nakon produžetaka izbacio Chelsea

Thomas Mueller je bio dvostruki strijelac u pobjedi Bayerna nad Šahtarom (AP)

Iako sa igračem manje od 31. minute, kad je zbog grubog starta isključen Zlatan Ibrahimović, Paris Saint-Germain uspio je dva puta vratiti se u igru i nakon produžetaka, zahvaljujući golu u gostima, izbaciti Chelsea iz Lige prvaka.

Sve do 81. minute igralo se bez golova, a onda je Cahil doveo klub iz Londona u vodstvo.

Izjednačio je pet minuta kasnije David Luiz, pa su se igrali produžeci jer je u prvoj utakmici, odigranoj u Parizu, također bilo 1:1.

Chelsea je poveo i u prvom produžetku, kada je udarac sa 11 metara realizirao Eden Hazard. No, tragičar Thiago Silva, koji je igrao rukom u 16-ercu, postao je heroj kad je četiri minute prije kraja izjednačio i odveo PSG u nastavak takmičenja.

Bayern deklasirao Šahtar

Nogometaši Bayerna izborili su plasman u četvrtfinale LP-a nakon što su u revanš susretu osmine finala u Minhenu deklasirali ukrajinski Šahtar sa 7:0, a prvi duel je završio bez golova.

Ključni trenutak utakmice dogodio se već u 3. minuti, kada je odbrambeni igrač gostiju Oleksander Kučer skrivio jedanaesterac i dobio crveni karton zbog prekršaja nad Mariom Goetzeom.

Bio je to najbrži crveni karton u historiji ovog rakmičenja; do sada je rekord držao igrač Werdera Valerien Ismael, koji je u septembru 2004. godine protiv Intera isključen nakon pet minuta i 52 sekunde.

Thomas Mueller je sigurno realizirao kazneni udarac i širom otvorio Bavarcima vrata prolaza.

U nastavku susreta bilo je sasvim jasno kako Šahtar s igračem manje ne može parirati njemačkom prvaku.

Do kraja poluvremena Bayern je postigao još jedan gol, a strijelac je bio Jerome Boateng u 34. minuti.

U drugom poluvremenu domaći tim je nastavio “puniti” suparničku mrežu i još pet puta je zatresao mrežu Andrija Pjatova, a strijelci su bili Franck Ribery (49), Mueller (52), Holger Badstuber (63), Robert Lewandowski (75) i Mario Goetze (87).

Rezultati:

Bayern Minhen – Šahtar 7:0 (Mueller 4 penal, 52, Boateng 34, Ribery 49, Badstuber 63, Lewandovski 75, Goetze 88)

Chelsea – PSG 2:2 (Cahill 81, Hazard 95 penal – David Luiz 86, Thiago Silva 116).

Odigrano u utorak: 

Porto – Basel 4:0, prvi meč 1:1, dalje ide Porto.

Real Madrid – Schalke 3:4, prvi meč 2:0, dalje ide Real Madrid.

U preostalim revanšima osmine finala Lige šampiona 17. marta igraju Atletico Madrid – Bayer Leverkusen (prvi meč 0:1) i Monaco – Arsenal (3:1), a 18. marta Barcelona – Manchester City (2:1) i Borussia Dortmund – Juventus (1:2).

Izvor: Agencije