Unitedu za utjehu ostala Liga Evrope

Wolfsburg i Manchester United u direktnom duelu odlučivali su o putniku među 16 najboljih (AP)

Susretima šestog kola nogometne Lige evropskih prvaka, koji su odigrani večeras u grupama A, B, C i D, završena je prva faza takmičenja u tim grupama nakon čega je poznato osam od 16 ekipa koje su se plasirale u osminu finala elitnog takmičenja Starog kontinenta.

Otprije je već bilo poznato šest učesnika nastavka takmičenja, po dva iz grupa A, C i D, dok se u grupi B borba za dva mjesta u drugom krugu vodila između tri ekipe.

Derbi je odigran u Wolfsburgu, gdje je istoimena njemačka ekipa rezultatom 3:2 pobijedila Manchester United i tako se plasirala u narednu rundu. U drugom susretu u grupi, PSV Eindhoven je pobijedio moskovski CSKA 2:1 i ta ga je pobjeda odvela dalje.

Ruski tim nije ni imao da se plasira u osminu finala Lige prvaka, ali mu je bila potrebna pobjeda kako bi “prezimio” u Evropi, odnosno plasirao se u Ligu Evrope. Ovako, u Ligu Evrope će United.

Od ostalih utakmica, posebno se izdvojila visoka pobjeda Reala koji je bio uvjerljiv protiv Malmoa i slavio rezultatom 8:0, Četiri gola je dao Cristiano Ronaldo, tri gola Karim Benzema, a među strijelce se upisao i Mateo Kovačić.

Iz ostalih grupa, plasman među 16 najboljih ostvarili su Real Madrid, PSG, Atletico Madrid, Benfica, Juventus i Manchester City.

Osim Uniteda, u Ligu Evrope plasirali su se Šahtar, Galatasaray i Sevilla.

Grupa A

Utorak: PSG – Šahtar 2:0, Real Madrid – Malmo 8:0.

Poredak: Real Madrid 16, PSG 13, Šahtar 3, Malmo 3.

Grupa B

Utorak: PSV Eindhoven – CSKA Moskva 2.1, Wolfsburg – Manchester United 3:2.

Poredak: Wolfsburg 12, PSV 10, Manchester United 8, CSKA 4.

Grupa C

Utorak: Benfica – Atletico Madrid 1:2, Galatasaray – Astana 1:1.

Poredak: Atletico 13, Benfica 10, Galatasaray 5, Astana 4.

Grupa D

Utorak: Manchester City – Borussia Moenchengladbach 4:2, Sevilla – Juventus 1:0.

Poredak: Manchester City 12, Juventus 11, Sevilla 6, Borussia 5.

Izvor: Al Jazeera i agencije