Dinamov Ademi pozitivan na doping nakon Arsenala

Dinamo ne smije komentirati dok traje disciplinski postupak i dok ne bude gotov nalaz B kontrole (EPA)

Vezni nogometaš hrvatskog prvaka Dinama iz Zagreba i reprezentacije Makedonije Arijan Ademi (24) bio je pozitivan na dopinškoj kontroli nakon utakmice prvog kola Lige prvaka u kojoj je Dinamo na Maksimiru savladao londonski Arsenal sa 2:1, objavio je Makedonski nogometni savez, a vijest je potvrdio i Dinamo.

“Dobili smo službeni dopis od Evropske nogometne federacije da je makedonski reprezentativac i igrač Dinama Arijan Ademi bio pozitivan na doping kontroli nakon utakmice Lige prvaka protiv Arsenala”, objavio je Makedonski nogometni savez.

Vezano za Ademijev pozitivan doping nalaz oglasio se i Dinamo.

Čeka se nalaz B kontrole

“Upoznati smo s rezultatima doping kontrole nakon utakmice prvog kola Lige prvaka protiv Arsenala i da je naš igrač Arijan Ademi bio pozitivan te je protiv njega UEFA otvorila postupak. Prema pravilima UEFA-e, GNK Dinamo ne smije komentirati dok traje disciplinski postupak i dok ne bude gotov nalaz B kontrole”, navodi se u saopćenju Dinama.

U saopćenju je također navedeno da su Dinamovi igrači godinama nakon evropskih i prvenstvenih utakmica redovno podvrgnuti doping kontrolama i nikada se tako nešto nije dogodilo.

“Iznenađeni smo ovakvim rezultatom. Ademi je šest puta testiran u zadnjih godinu dana i svaki puta je nalaz bio negativan. Igrači su od početka sezone više puta testirani od UEFA-e i Hrvatske antidopinške agencije te su svi nalazi uvijek bili negativni”, piše u Dinamovom saopćenju.

Izvor: Agencije