Pobjeda Barcelone, povratak Neymara, ovacije za Suareza

Suarez debitirao u dresu Barcelone odigravši posljednjih 14 minuta susreta, a dočekan je s ovacijama (Reuters)

Nogometaši Barcelone savladali su sinoć ekipu meksičkog Leona sa 6:0 u prijateljskoj utakmici za Trofej Joana Gampera, kojom tradicionalno otvaraju novu sezonu na svom Camp Nou.

Strijelci su bili: Messi u 3, Neymar u 12. i 44. i Munir u 55. i 78. te Ramirez u 90. minuti.

Debi Suareza

Uoči utakmice trener Luis Enrique predstavio je ekipu Katalonaca, pa su navijači mogli pozdraviti pojačanja Thomasa Vermaelena, Ivana Rakitića, Jeremyja Mathieua, Claudija Brava, a prave ovacije dobio je Urugvajac Luis Suarez, najskuplje plaćeni igrač u povijesti Barcelone, za kojeg je prošlog mjeseca Liverpoolu isplaćena svota od 95 milijuna eura.

Suarez je debitirao u dresu Barcelone odigravši posljednjih 14 minuta susreta, a zamijenio je Rafinhu Alcantara, prenosi Tanjug.

Urugvajca je FIFA kaznila sa četiri mjeseca zabrane igranja službenih utakmica zbog toga što je ugrizao Talijana Giorgija Chiellinija na Svjetskom prvenstvu u Brazilu, suspenzija mu ističe 25. listopada, a do tada će moći trenirati s ekipom i igrati prijateljske utakmice.

Odlična utakmica Munira

Sinoćnji susret obilježio je i povratak na teren brazilskog napadača Neymara koji je odigrao prvu utakmicu nakon oporavka od teške ozljede na Mundijalu.

Neymar je postigao dva pogotka, a istaknuo se i talentirani 19-godišnji napadač marokanskog porijekla Munir el-Haddadi koji je, također, dva puta zatresao mrežu Leona.

Izvor: Agencije