EP: Italijan Meucci pobjednik maratona

Daniele Meucci je pobijedio rezultatom 2.11:08, ispred Poljaka Sheguma i Rusa Reunkova (Reuters)

Talijanski atletičar Daniele Meucci osvojio je zlatnu medalju u maratonskoj utrci, posljednjeg dana Europskog atletskog prvenstva, koje se održava u Zurichu.

Meucci je na posljednja dva europska prvenstva, koja su održana u Helsinkiju (2012) i Barceloni (2010), osvojio srebro i broncu u utrci na 10 kilometara, no u Zurichu je odlučio nastupiti u maratonu i njegov potez se pokazao odličnim.

Pobijedio je rezultatom 2.11:08 ispred Poljaka Yareda Sheguma i Rusa Alekseja Reunkova, dok se branitelj naslova, Švicarac Viktor Rothlin oprostio od aktivne karijere petim mjestom.

Finalisti iz regije

Posljednjeg dana natjecanja u Zurichu na programu su ženska finala u bacanju kugle, skoku uvis, te 3.000 metara s preprekama, dok će se natjecatelji boriti za medalje u utrkama na 1.500 te 5.000 metara, te u skoku udalj i bacanju koplja.

Tradicionalno, natjecanja će na jednom atletskom prvenstvu završiti štafetnim utrkama na 4×400, odnosno 4×100 metara u obje konkurencije.

Od natjecatelja iz regije na zaletištu skoka uvis pojavit će se hrvatska atletičarka Ana Šimić, Slovenka Maruša Mišmaš na 3.000 metara s preprekama i njezin zemljak Matija Kranjc u bacanju koplja.

Izvor: Al Jazeera i agencije