James Rodriguez: I muškarci plaču

Rodriguez je davao golove u svih pet utakmica na Mundijalu (EPA)

Reprezentativac Kolumbije i trenutno najbolji strijelac Svjetskog prvenstva u Brazilu James Rodriguez privukao je pažnju svjetske javnosti odličnim igrama, ali i suzama nakon poraza od Brazila (1:2) u četvrtfinalu u petak navečer, piše Anadolija.

Govoreći kako nije mogao suzdržati suze nakon utakmice, on je rekao da i muškarci plaču.

“Plakao sam jer smo tokom turnira uradili ono što smo najbolje mogli. I muškarci plaču… Vraćam se radostan u svoju zemlju, jer smo postali odlična ekipa”, kazao je Rodriguez.

Tvrdi kako su sudijske odluke utjecale na činjenicu da Kolumbija neće igrati u polufinalu SP-a i dodao kako sudija nije kaznio Brazilce nakon brojnih prekršaja.

Strijelac na svim utakmicama

Rodriguez je istakao da je reprezentativac Brazila David Luiz nakon utakmice došao kod njega i čestitao mu zbog igre tokom Mundijala.

“Rekao mi je da sam dobar nogometaš. Kada velike zvijezde dođu kod mene i kada me zagrle, drago mi je. Želim se zahvaliti navijačima Kolumbije zbog podrške”, poručio je on.

Rodriguez je davao golove u svih pet utakmica na SP-u, a trenutno prvi je strijelac Mundijala sa šest pogodaka. Zabilježio je i dvije asistencije.

Izvor: Agencije