Susret Rijeka – Manchester City prekinut zbog navodnog rasizma

Koordinator za struku mlade momčadi Rijeke rekao je kako samo Vieira zna zašto je povukao ekipu sa terena (Getty Images)

Prijateljska utakmica igrača ispod 21 godine između hrvatskog nogometnog kluba Rijeka i engleskog Manchester Cityja, koja je u utorak odigrana u Novigradu u Istri, prekinuta je nakon incidenta.

Kako piše na stranicama NK Rijeka, utakmica je završila krajem prvog poluvremena, kada je igrač Manchester Cityja Seko Fofana grubim prekršajem zaustavio Marka Marciuša, za što je isključen, nakon čega je trener mlade momčadi Cityja Patrick Vieira odveo momčad s terena pri vodstvu Rijeke od 1:0.

Na službenim stranicama Cityja objavljeno je kako se radilo o navodnom rasističkom zlostavljanju njihovog igrača, koje je vršio suparnik.

“Zbog navodnog incidenta pri kraju prvog poluvremena utakmice koja se igrala u Novigradu, vodstvo momčadi je odlučilo povuči igrače Cityja s terena i otkazati utakmicu”, piše na stranicama Cityja.

‘Samo Vieira zna…’

Na kraju kratkog priopćenja navedeno je kako očekuju da se mjerodavne institucije, organizator utakmice te Hrvatski nogometni savez pozabave tim slučajem.

Na internetskim stranicama Rijeke objavljen je izvještaj o utakmici, a u svojoj je izjavi koordinator za struku mlade momčadi Ranko Buketa opisao tijek događaja i rekao kako ne zna zašto je Vieira povukao momčad s terena.

Prema njegovim riječima, nakon oštrog nasrtaja igrača Manchester Cityja na Filipa Dangubića, koji se, kako kaže, mogao okarakterizirati kao nesmotren, grubi start Fofane na Marciuša s pravom je kažnjen crvenim kartonom.

“Uslijedilo je ono što se rijetko viđa, pa i na ovakvim prijateljskim utakmicama. Trener Manchester Cityja Patrick Vieira je ušao u teren, nešto raspravljao sa sucem, a onda, na čuđenje dobro popunjenog stadiona u Novigradu, povukao svoju momčad s terena. Koji su razlozi tome znani su samo njemu. Možda je očekivao suparnika protiv kojeg će lakoćom dominirati terenom i uigravati svoju momčad te lagano poentirati, što protiv ovakve Rijeke nije mogao biti slučaj”, rekao je Buketa.

Izvor: Al Jazeera