Roland Garros: Šarapova i Halep u finalu

Rumunka Simona Halep je u polufinalu nadigrala Njemicu Andreu Petković sa 6:2, 7:6 (AP)

U finalu turnira teniserki na Roland Garrosu igrat će Ruskinja Marija Šarapova i Rumunka Simona Halep, prenose agencije.

Šarapova je treću godinu zaredom izborila plasman u finale drugog Grand Slama sezone, savladavši u četvrtak u polufinalu Kanađanku Eugenie Bouchard sa 4:6, 7:5, 6:2, dok je Halep u drugom polufinalu nadigrala Njemicu Andreu Petković sa 6:2, 7:6.

Pobjednica Roland Garrosa iz 2012. i finalistica iz 2013. godine Šarapova je u polufinalu dva i po sata lomila otpor 20-godišnje Bouchard koja je u Parizu stigla do svog drugog polufinala na Grand Slamu u karijeri, među četiri najbolje je bila i početkom ove godine na Australian Openu u Melbourneu.

Polufinala tenisera u petak

I Halep i Petković su prvi put u karijeri nastupile u polufinalu na nekom od četiri najjača turnira sezone u karijeri, a daleko bolje je u dvoboj ušla mlada Rumunka koja je za manje od pola sata dobila prvi set sa 6:2.

U drugom setu Petković je odigrala bolje, no Halep je ipak bila uspješnija u ključnim poenima.

Finale ženskog turnira na programu je u subotu, dok su u petak na programu polufinalni dueli u muškoj konkurenciji.

Prvorangirani Rafael Nadal (Španija) će se za mjesto u posljednjem meču turnira boriti protiv sedmog nositelja Andyja Murrayja, dok drugi polufinalni par čine Srbin i drugi “kosturaš” Novak Đoković i Latvijac Ernests Gulbis (18. nositelj).

Izvor: Agencije