Sušić ne mijenja tim protiv Meksika

Nekoliko reprezentacija je već stiglo ili putuje za Brazil, gdje će učestvovati na Svjetskom nogometnom prvenstvu od 12. juna do 13. jula.

I najbolji tim Bosne i Hercegovine će za njima, ali nakon provjere koju će imati rano ujutro u američkom Chicagu protiv Meksika.

Nakon što je objavio spisak od 23 igrača na koje računa, selektor “Zmajeva” Safet Sušić će iskoristiti ovu utakmicu da još jednom vidi s kojim snagama će krenuti na Argentinu u prvom duelu bh. tima na Mundijalu.

Reprezentaciju Bosne i Hercegovine u Chicagu prati Al Jazeerin novinar Ivica Puljić.

Sve se odvija kao na traci – dolazak bh. igrača na trening, poneki potpis za navijače i onda – znoj i rad. Igrači su spremni, raspoloženi, a selektor Sušić postavlja taktiku protiv Meksika.

“Ne vjerujem da ću nešto posebno mijenjati [u odnosu na prijateljsku utakmicu protiv Obale Slonovače]. Možda da (Mensur) Mujdža počne umjesto [Ognjena] Vranješa i moguće da [Sejad] Salihović počne utakmicu zato što se [Sead] Kolašinac povrijedio nakon 20 minuta u prošloj utakmici”, kazao je Sušić Al Jazeerinom novinaru.

“Što se tiče središnjih obrambenih igrača [Emira] Spahića i [Tonija] Šunjića, tu neću ništa dirati s obzirom da [Ermin] Bičakčić nije potpuno spreman.”

Posljednji test

Ovo je posljednji test za bh. igrače prije odlaska u Brazil.

Za Meksikance ista priča.

“Bosna i Hercegovina ima dobar tim, vrlo sličan hrvatskoj ekipi. Moramo odigrati najbolje što možemo u toj utakmici”, ističe kapiten Meksikanaca Rafael Marquez.

On jeste kapetan, ali je najpopularniji Javier Hernandez Chicharito, igrač engleskog Manchester Uniteda.

“Bosna i Hercegovina je odlična reprezentacija, čiji je plasman na SP bilo iznenađenje za mnoge ljude. Mislim da su to zaslužili zato što imaju kvalitet, dosta igrača nastupa za najbolje evropske klubove. Imaju svoje odlične trenutke. Mi ćemo igrati isto kao protiv Ekvadora, jer se želimo dobro pripremiti za SP”, kazao je Chicharito.

Izvor: Al Jazeera