Trijumf Meksika, Hrvatska ispala sa Mundijala

 

https:http://aljazeera2.smartgalleries.net/gallery_slideshow/796d1d65caea3dc34ae4efcf65b7799e?width=670&disable_link_to_hosted_page=1&height=475&show_related=0” style=”border: none; margin: 0; padding: 0; overflow: hidden;height: 100%; width: 100%;”>

 

23:53 – Kraj utakmice. Meksiko je prošao u osminu finala nakon pobjede 3:1. U idućem kolu Meksiko igra protiv Nizozemske, a Brazil protiv Čilea.


23:49 – Odličan Perišićev pokušaj brani Ochoa.


23:46 – Ante Rebić dobio crveni karton nakon preoštrog starta na Carlosa Penu.


23:45 – Recife

Ivan Perišić, nakon odlične asistencije, smanjuje na 3:1


23:43 – Brasilia

Fernandinho postiže četvrti gol za Brazil.


23:40 – Hrvatska obrana je zaspala – Hernandez daje gol za 3:0.


23:37 – Izlazi Peralta, ulazi Pena.


23:36 – Rebić je prošao cijelu obranu Meksika, ali je Moreno izbacio loptu skoro s gol-crte.


21:30 – Recife


21:15 – Recife

Izbornik hrvatske reprezentacije Niko Kovač na teren će večeras izvesti ovih 11 igrača: Pletikosa, Srna, Ćorluka, Lovren, Vrsaljko, Rakitić, Modrić, Pranjić, Perišić, Olić, Mandžukić. U odnosu na utakmicu protiv Kameruna nema Sammira, a na terenu je Vrsaljko.

Meksički izbornik Miguel Herrera odlučio se za ovaj sastav: Ochoa, Rodriguez, Marquez, Herrera, Layun, Dos Santos, Moreno, Guardado, Peralta, Aguilar, Vazquez.

Meč će suditi Uzbekistanac Ravšan Irmatov.


20:45 – Zagreb

Zagrepčani su u navijačkoj groznici, prolaznici su obučeni u dresove hrvatske reprezentacije, nose šalove i zastave, a na Trgu bana Jelačića sve je spremno za prijenos utakmice Hrvatske i Meksika.

Na trgu su postavljeni štandovi na kojima se prodaju navijački rekviziti, a jedan od štandova prodaje tetovaže sa simbolima hrvatske reprezentacije od čega dio prihoda ide za poplavom ugrožena područja u istočnoj Slavoniji.

„Bez obzira pobijedili ili ne, ostajemo uvijek vjerni hrvatskoj reprezentaciji i navijači do kraja“, kažu dva tinejdžera obučeni u dresove i s velikom hrvatskom zastavom koju razvijaju na glavnom trgu.


20:00 – Sao Paulo

Nizozemska je u Sao Paulu, u dvoboju posljednjeg kola B skupine Svjetskog nogometnog prvenstva u Brazilu, pobijedila Čile rezultatom 2:0 i osvojila prvo mjesto u skupini.

Čileancima ostaje utjeha da su, uprkos porazu, osvojili drugo mjesto i izborili plasman u osminu finala.

Nizozemska i Čile sada čekaju suparnike iz skupine A u kojoj se za prva dva mjesta bore Brazil i Meksiko sa po četiri boda, te Hrvatska s bodom manje.


19:45 – Recife

„Hrvatska je spremna“, napisao je Hrvatski nogometni savez na svom Twitter nalogu. Uz fotografiju nogometaša koji su pošli prema stadionu Pernambuco, piše i kako polaze srcâ punih podrške iz Hrvatske.

Miguel Herrera [EPA]

„Kada ste ih čuli kako pjevaju himnu na utakmici protiv Brazila, naježili ste se. To je pokazalo da će se Meksikanci čuti večeras i da ćemo biti kao domaća momčad večeras“, rekao je Herrera.

Poručio je kako će protiv Hrvatske na teren istrčati ista momčad koja je u srazu protiv Brazila odigrala bez golova te da ga ne uznemiruju vijesti da hrvatski izbornik Niko Kovač ima plan poraziti Meksiko.

Meksički izbornik misli da je veći pritisak na Hrvatskoj, ali ističe da su ulozi visoki za obje reprezentacije.

„Mislim da je pritisak na obje momčadi, igramo za mjesto na svjetskom prvenstvu. Logično je da je na nama manji pritisak. Oni moraju doći i pobijediti, ali mi ćemo činiti sve što smo i do sada činili“, rekao je Herrera.

Izvor: Al Jazeera i agencije