Kapiten Kameruna ne igra protiv Hrvatske

Ovaj nogometaš ima problema s koljenom od okončanja protekle sezone engleske Premier lige, gdje je igrao za Chelsea (AP)

Kapiten nogometne reprezentacije Kameruna Samuel Eto'o propustit će duel s Hrvatskom u srijedu na Svjetskom prvenstvu, a postoji mogućnost da neće nastupiti do kraja Mundijala u Brazilu zbog povrede koljena, u ponedjeljak naveli su i nogometaš, kao i stručni tim kamerunske selekcije.

Četverostruki osvajač naslova najboljeg igrača Afrike objavio je na Twitteru kako neće igrati protiv “Vatrenih” u Manausu, u sklopu grupe A, prenose agencije.

“Doktori su potvrdili… Neću biti u mogućnosti igrati protiv Hrvatske 18. juna zbog povrede i bolova u koljenu”, napisao je Kamerunac.

Proenza dijeli pravdu u Manausu

Duel drugog kola grupe A na SP-u između Hrvatske i Kameruna (ponoć srijeda na četvrtak, Manaus) sudit će Portugalac Pedro Proenca (43), objavila je u ponedjeljak FIFA.

Proenca je jedan od najuglednijih sudija današnjice, prije dvije  godine sudio je dva velika finala, ono Lige prvaka između Bayerna i Chelseaja, te EURO-a između Španije i Italije.

Glasnogovornik selekcije Kameruna Laurence Fotso kazao je kako je “Eto'ou rečeno da ne može igrati narednih deset dana”.

Ukoliko se ove prognoze i ostvare, Eto'o neće moći igrati ni duel trećeg kola protiv domaćina Brazila u Brasiliji narednog ponedjeljka.

Bolovi u devetoj minuti

Ovaj nogometaš ima problema s koljenom od okončanja protekle sezone engleske Premier lige, gdje je igrao za Chelsea.

“Tri i po mjeseci nisam imao vremena da se oporavim. To se moglo vidjeti i tokom priprema za SP, kada nisam puno trenirao, do prijateljske utakmice s Njemačkom”, kazao je u nedjelju za kamerunsku državnu televiziju.

“Tokom utakmice s Meksikom trudio sam se [da igram što više], ali smo, nakon konsultacija s ljekarskom ekipom, shvatili da se moram odmoriti. Već u devetoj minuti sam osjećao bolove.”

Meksikanci su u prvom kolu savladali Kamerun sa 1:0 u Natalu, a Eto'o je imao nekoliko prilika za “Lavove”.

Izvor: Agencije