Ćiro: BiH će napraviti izuzetnu predstavu

'BiH će igrati zapaženu ulogu na ovom Svjetskom prvenstvu', smatra Blažević (EPA)
'BiH će igrati zapaženu ulogu na ovom Svjetskom prvenstvu', smatra Blažević (EPA)

Miroslav Ćiro Blažević, jedan od najuspješnijih trenera s ovih prostora svih vremena, za agenciju Anadolija prognozirao je izvrstan uspjeh reprezentaciji Bosne i Hercegovine na predstojećem Svjetskom prvenstvu u Brazilu, a Edinu Džeki predvidio je mogućnost da bude prvi golgeter svijeta.

Na pitanje što očekuje od reprezentacije BiH, Ćiro je poručio: „BiH će napraviti izuzetnu predstavu. Siguran sam u to, a to što neki misle drugačije, oni nikad ne misle dobro. BiH će igrati zapaženu ulogu na ovom Svjetskom prvenstvu i možda će Džeko biti prvi golgeter svijeta“.

SP u Brazilu 2014

Očekuje da će BiH ući među 16 najboljih reprezentacija svijeta, nakon čega je, po njegovoj procjeni, sve moguće.

„U toj tragediji poplavâ je toliko i sreće bilo da je narod shvatio kako nema razloga nego da bude solidaran jedan prema drugome, bez obzira na vjeroispovijest“, rekao je Blažević i dodao kako „u svoj toj muci i nevolji ne bi htio dijeliti savjete treneru i igračima bh. reprezentacije“.

Pohvale za Kovača

Popularni Ćiro je imao riječi hvale i za Niku Kovača i hrvatske reprezentativce, opisavši izbornika – „moralnom vertikalom“.

„Svoj posao tako savjesno vodi da sam upravo radi njega veliki optimista da u susretu s Brazilom nećemo izgubiti. Hrvatska za mene može ići do kraja. S koncentratom talenta koje posjeduje u ekipi i s izbornikom imamo puno pravo očekivati vrhunski rezultat“, najavljuje Blažević.

Svoj uspjeh s hrvatskom reprezentacijom 1998. godine nazvao je nečim većim od samog sportskog uspjeha, ocijenivši kako je „biti treći u svijetu privilegija koju rijetko tko ima“.

Zajedno s drugim velikanima Blažević je sudjelovao u promotivnom polaganju predmeta u trezor koji će se otvoriti tek za 100 godina. Na čuvanje je ostavio svoj šal s potpisom.

Izvor: Agencije


Povezane

Više iz rubrike SPORT
POPULARNO