Ćiro: BiH će napraviti izuzetnu predstavu

'BiH će igrati zapaženu ulogu na ovom Svjetskom prvenstvu', smatra Blažević (EPA)

Miroslav Ćiro Blažević, jedan od najuspješnijih trenera s ovih prostora svih vremena, za agenciju Anadolija prognozirao je izvrstan uspjeh reprezentaciji Bosne i Hercegovine na predstojećem Svjetskom prvenstvu u Brazilu, a Edinu Džeki predvidio je mogućnost da bude prvi golgeter svijeta.

Na pitanje što očekuje od reprezentacije BiH, Ćiro je poručio: „BiH će napraviti izuzetnu predstavu. Siguran sam u to, a to što neki misle drugačije, oni nikad ne misle dobro. BiH će igrati zapaženu ulogu na ovom Svjetskom prvenstvu i možda će Džeko biti prvi golgeter svijeta“.

SP u Brazilu 2014

Očekuje da će BiH ući među 16 najboljih reprezentacija svijeta, nakon čega je, po njegovoj procjeni, sve moguće.

„U toj tragediji poplavâ je toliko i sreće bilo da je narod shvatio kako nema razloga nego da bude solidaran jedan prema drugome, bez obzira na vjeroispovijest“, rekao je Blažević i dodao kako „u svoj toj muci i nevolji ne bi htio dijeliti savjete treneru i igračima bh. reprezentacije“.

Pohvale za Kovača

Popularni Ćiro je imao riječi hvale i za Niku Kovača i hrvatske reprezentativce, opisavši izbornika – „moralnom vertikalom“.

„Svoj posao tako savjesno vodi da sam upravo radi njega veliki optimista da u susretu s Brazilom nećemo izgubiti. Hrvatska za mene može ići do kraja. S koncentratom talenta koje posjeduje u ekipi i s izbornikom imamo puno pravo očekivati vrhunski rezultat“, najavljuje Blažević.

Svoj uspjeh s hrvatskom reprezentacijom 1998. godine nazvao je nečim većim od samog sportskog uspjeha, ocijenivši kako je „biti treći u svijetu privilegija koju rijetko tko ima“.

Zajedno s drugim velikanima Blažević je sudjelovao u promotivnom polaganju predmeta u trezor koji će se otvoriti tek za 100 godina. Na čuvanje je ostavio svoj šal s potpisom.

Izvor: Agencije