Madridski ogled u finalu Lige prvaka

Golovima Adriana, Coste i Turana Atletico je ušao u svoje drugo finale najelitnijeg natjecanja (AP)

Madridski Real doznao je večeras protivnika u završnici Lige prvaka – bit će to njihovi susjedi iz Atletico Madrida koji su, u uzvratnom susretu polufinala, u Londonu pobijedili Chelsea rezultatom 3:1.

Iako su golom Torresa u 36. minuti poveli domaći igrači, do poluvremena je prednost anulirana, pa se nakon gola Adriana osam minuta kasnije otišlo rezultatom 1:1.

U nastavku su Madriđani postigli još dva gola – prvo je s bijele točke u 60. minuti precizan bio Costa da bi utakmicu praktično završio Turan golom postignutim u 72. minuti.

Prvi duel na stadionu Vicente Calderon završio je bez golova.

Atletico je uspio ponoviti povijesni rezultat zabilježen prije točno 40 godina kad je ušao u svoje jedino finale elitnog natjecanja. Izgubio je tada od Bayerna poslije dva meča u kojima je bilo 1:1 i 4:0.

Slijedi duel u Lisabonu

Chelsea tako nije uspio stići u svoje treće finale Lige prvaka u u klupskoj povijesti. Prvo su igrali 2008. godine, kada su poslije izvođenja jedanaesteraca izgubili od Manchester Uniteda, ali su četiri godine kasnije na isti način u meču za trofej svladali minhenski Bayern.

Londonskom klubu poraz od Atletica bio je peti u posljednjih sedam polufinala koje su igrali u Ligi prvaka.

Prije utakmice na Stamford Bridgeu igrači i navijači minutom šutnje odat će, baš kao i sinoć Bayern i Real, počast preminulim trenerima Vujadinu Boškovu i Titu Vilanovi.

Finale Lige prvaka igra se 24. svibnja u Lisabonu.

Izvor: Al Jazeera i agencije