Ramos i Ronaldo ugasili sve Bayernove nade

Za samo pola sata igre Cristiano Ronaldo i Sergio Ramos okrunili su sjajnu Realovu igru (EPA)

Madridski Real prvi je finalist Lige prvaka, nakon što je Bayernu u Muenchenu nanio jedan od najtežih poraza u povijesti – bilo je 4:0.

Već nakon prvog poluvremena uzvratne utakmice polufinala Lige prvaka, Real je vodio 3:0 protiv branitelja titule i već tada osigurao prolaz u finale najelitnijeg klupskog natjecanja u Europi i svijetu.

Prva dva gola, nakon prekida u 16. i 20. minuti, postigao je Sergio Ramos, treći u 34. i 90. minuti bio djelo Cristiana Ronalda.

Budući da je Bayernu trebala pobjeda od dva gola razlike, kraljevski klub je posao riješio za pola sata i tako došao u situaciju boriti se za 10. trofej u elitnom natjecanju.

U prvoj utakmici, koja je odigrana prošle srijede u Madridu, domaća ekipa slavila je rezultatom 1:0 golom Karima Benzeme.

“Moj san je da osvojim LP. Sretan sam što sam do sada osvojio gotovo sve trofeje, ali nedostaje mi baš ovaj. Ne mogu reći da je to moja opsesija, ali hoću dodati taj podatak u biografiju”, rekao je uoči utakmice igrač Reala i strijelac dva gola Sergio Ramos, a taj mu je san već u 20-oj minuti i postao vrlo realan. Ostaje još samo finale.

Počast za Boškova i Vilanovu

Revanš utakmica polufinala Lige prvaka između Bayerna i Reala iz Madrida počela minutom šutnje u znak sjećanja na nedavno preminule trenere Vujadina Boškova i Tita Vilanovu.

Boškov je umro u 83. godini u Novom Sadu, a tokom bogate karijere vodio je brojne klubove, među njima i slavni Real Madrid, Feyenoord, Romu, Napoli i u dva navrata Sampdoriju.

Bivši trener Barcelone Tito Vilanova preminuo je u 45. godini poslije duge borbe sa teškom bolesti. Po završetku igračke karijere radio je kao pomoćnik trofejnom treneru Barcelone Pepu Guardioli, a nakon njegova odlaska imenovan za šefa stručnog stožera, te je osvojio titulu prvaka Španjolske.

I druga utakmica, u kojoj u srijedu igraju Chelsea i Atletico Madrid, počet će također minutom šutnje.

Madriđani su prethodne tri sezone uzastopno ispadali u polufinalu, a 2012. godine to je bilo upravo protiv Bayerna, i to nakon izvođenja jedanaesteraca.

Statistika i povijest ipak su govorile da je minhenski klub bio veliki favorit na svom terenu, jer je u prethodnih devet mečeva u Minhenu ekipa Bayerna protiv Reala zabilježio devet pobjeda i samo jedan remi.

Na drugoj strani, zanimljivo je da aktualni šef stručnog stožera Reala Carlo Ancelotti nikada u karijeri nije izgubio od Bayerna. Nije to učinio ni na ovoj utakmici.

Real u finalu očekuje pobjednika susreta Chelsea – Atletico Madrid. U prvoj utakmici odigrali su bez golova.

Izvor: Al Jazeera i agencije