United bez Lige prvaka prvi put u 19 godina

Everton je, drugi put ove godine, savladao Manchester United, a prvi gol je postigao Baines sa bijele tačke (AP)

Nogometaši Manchester Uniteda izgubili su večeras u Liverpoolu od Evertona sa 0:2 u meču 35. kola Premier lige i ostali bez šansi da osvoje mjesto koje slijedeće sezone vodi u Ligu evropskih prvaka.

“Crveni đavoli”, tri kola prije kraja, imaju 13 bodova manje i meč manje od četvrtoplasiranog Arsenala, koji se nalazi na poziciji dovoljnoj za plasman u kvalifikacije za Ligu prvaka.

To je prvi put od sezone 1995/1996. da slavni klub sa Old Trafforda neće nastupiti u elitnom evropskom takmičenju. U spomenutoj sezoni United je igrao u tadašnjem Kupu UEFA-e, a kako trenutno igraju, “Đavoli” će teško i do mjesta u Ligi Evrope na jesen.

Everton je pitanje pobjednika na današnjem meču riješio već u prvom poluvremenu. U 28. minuti Leighton Baines je pogodio sa “bijele tačke”, a trijumf domaćina potvrdio je Kevin Mirallas u 43. minuti.

Ekipi Davida Moyesa, koji je do prošlog ljeta vodio baš Everton, ovo je drugi poraz od liverpulskog kluba u sezoni.

Liverpool blizu titule

Igrači Liverpoola su pobjedom od 3:2 na gostovanju kod Norwich Cityja stigli nadomak osvajanja prvog naslova prvaka Engleske nakon 25 godina, jer tri kola prije kraja imaju pet bodova više od drugog Chelseaja i devet od trećeg Manchester Cityja, koji ima dvije utakmice manje.

Strijelci za Liverpool bili su Raheem Sterling (4, 62) i Luis Suarez (11), dok su pogotke za Norwich zabilježili Gary Hooper (54) i Robert Snodgrass (77).

Na tabeli vodi Liverpool sa 80 bodova, slijedi Chelsea sa 75, Manchester City ima 71 bod i dvije utakmice manje, Arsenal je na 70, a Everton na 69 bodova.

Izvor: Agencije