Hirscheru Mali kristalni globus u slalomu

Marcel Hirscher i treći put uzastopno je najbolji svjetski skijaš (Reuters)

Austrijski skijaš Marcel Hirscher osvojio je, na završnici Svjetskog kupa u alpskom skijanju, i Mali kristalni globus u slalomu, nakon što je pobijedio i u posljednjoj utrci voženoj u nedjelju u švicarskom Lenzerheideu.

Hirscher je prethodno već osvojio svoj treći uzastopni Veliki kristalni globus, čime je potvrdio dominaciju u Svjetskom skijaškom kupu.

U posljednoj slalomskoj utrci sezone iza Hirschera su ostali Nijemac Felix Neureuther te Austrijanac Mario Matt.

Osim Hirschera, dobru slalomsku sezonu imali su Neureuther, koji je zauzeo drugu poziciju u konačnom plasmanu slalomaša, te Norvežanin Henrik Kristoffersen na trećem mjestu.

U ukupnom poretku Hirscher je prvi, s ukupno 1222 boda, drugi je Norvežanin Aksel Lund Svindal, koji u nedjelju nije nastupio, s 1091 bodom, dok je treći Francuz Alexis Pintaurault s 1028 bodova.

Fenninger osvojila i veleslalomski globus

Austrijska skijašica Anna Fenninger, ukupna pobjednica Svjetskog kupa, u posljednjem veleslalomu sezone na završnici u Lenzerheideu došla je do četvrte pobjede u toj disciplini, te osvojila veleslalomski Kristalni globus.

Nakon što je osvojila zlatnu olimpijsku medalju u super-G-ju u Sočiju, te srebrnu u veleslalomu, Austrijanka je osvojila u Svjetskom kupu 500 bodova i zasjela na vrh poretka skijašica u Svjetskom kupu.

Prije završnice u Lenzerheideu Fenninger je pobijedila u dva veleslaloma u Areu u Švedskoj.

Sa četiri pobjede od ukupno 11 pobjedničkih postolja ove sezone Fenninger je sakupila 1371 bod u ukupnom poretku i 518 u veleslalomu.

Iza Fenninger su u ukupnom poretku ostale Njemica Maria Hoefl-Riesch (1180 bodova) te Švicarka Lara Gut (1101 bod), dok je Slovenka Tina Maze, prošlogodišnja pobjednica, sezonu završila na četvrtoj poziciji.

Izvor: Agencije